Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΝΟΑΑ 1979: ο πλανήτης "υπερψύχθηκε" κατά 1οF ή 0.5oC μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ποια "υπερθέρμανση";


Η ΝΑΣΑ και το ΝΟΑΑ (National Oceanic and Atmospheric Administration) μας είπαν αρχικά πως "το 2014 ήταν το πιο θερμό έτος", για να μας πουν στη συνέχεια πως όχι, "το 2015 ήταν το πιο θερμό" απ' το 1880, που άρχισαν να υπάρχουν συστηματικές καταγραφές των θερμοκρασιών. Όσοι βέβαια παρακολουθείτε το ιστολόγιο γνωρίζετε ήδη πως πλέον 300 επιστήμονες, ανάμεσά τους Νόμπελ Φυσικής, αστροναύτες και πολλά διδακτορικά, κατήγγειλαν επίσημα το ΝΟΑΑ σε Επιτροπή του Κογκρέσου για παραποίηση στοιχείων θερμοκρασιών των παλαιοτέρων ετών, σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί η "υπερθέρμανση" του πλανήτη ως έντονη και συνεχιζόμενη, παρά τις διαφορετικές μετρήσεις των δορυφόρων. Και θα έχετε διαβάσει πως το 1900 η συντριπτική πλειονότητα των σταθμών μέτρησης που μπορούσαν να μετρήσουν μέγιστη κι ελάχιστη ημερήσια θερμοκρασία βρισκόταν στο έδαφος των ΗΠΑ, στα ανατολικά παράλια της Κίνας και την Αυστραλία, οπότε μάλλον κανείς δεν γνωρίζει ποια ήταν η θερμοκρασία του πλανήτη στην προβιομηχανική εποχή και σίγουρα όχι ο ΟΗΕ.

Το ίδιο ΝΟΑΑ, που τώρα μας μιλά γα το ένα θερμότερο έτος πίσω απ' τ' άλλο, εμφανίζεται σε δημοσίευμα στις 11.3.1979 να μας λέει, μέσω του Δρ J. Murray Mitchell, πως ...

"the world has been cooling off in the long run - ο πλανήτης μακροπρόθεσμα ψύχεται" και "On an average it' s cooled down by something like one degree Fahrenheit or half-a degree Celsius, and that cooling began around World War II. I would put my money on the idea that the cooling the world has been in for the last 40 years is just one of these temporary swings of climate. And rather soon we will see the climate changing again into a new warming trend - κατά μέσο όρο έχει ψυχθεί περίπου 1οF ή 0.5oC κι αυτή η ψύξη ξεκίνησε γύρω στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα στοιχημάτιζα τα λεφτά μου στην ιδέα πως η ψύξη των τελευταίων 40 ετών είναι απλά μια από τις προσωρινές περιοδικές μεταβολές του κλίματος κι αρκετά γρήγορα το κλίμα θ' αλλάξει ξανά σε μια τάση θέρμανσης".

Ασφαλώς ο Δρ Mitchell είχε δίκιο, πολύ σύντομα η τάση ψύξης έδωσε τη θέση της σε τάση θέρμανσης, μόνο που τότε ακριβώς φαίνεται πως η πολιτική αναμίχθηκε με την επιστήμη: το 1988 ο Hansen της ΝΑΣΑ ενημέρωνε τη Γερουσία των ΗΠΑ πως υπάρχει "υπερθέρμανση" (πότε αλήθεια πρόλαβε απ' το 1979 μέχρι το 1988;), αλλά το 1989 ο Hanson του ΝΟΑΑ ενημέρωνε πως εξέτασε τα μετεωρολογικά δεδομένα σε βάθος σχεδόν ενός αιώνα και διαπίστωσε πως απ' το 1895 και μετά ΔΕΝ υπάρχει αξιοσημείωτη μεταβολή στη θερμοκρασία και τις βροχοπτώσεις των ΗΠΑ. Και το 1990 δημοσιεύτηκε στο Science εργασία στην οποία ερευνητές της ΝΑΣΑ και του Παν/μιου Αλαμπάμα εξέτασαν με δορυφορικές μετρήσεις τα στοιχεία θερμοκρασιών των ετών 1979-1988 και διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε καμιά ένδειξη "υπερθέρμανσης", παρόλο που για τα ίδια έτη άλλοι ερευνητές με μετρήσεις εδάφους ή μαθηματικά μοντέλα ανέφεραν "υπερθέρμανση" κατά 0,5οC. Στη συνέχεια έγινε η Σύνοδος του ΟΗΕ το 1992 για το Περιβάλλον στο Ρίο ντε Τζανέιρο κι ο πλανήτης μπήκε κι επίσημα στην πολιτική εποχή της κλιματοφοβίας.


Εκείνο βέβαια που είναι ενδιαφέρον είναι πως το ΝΟΑΑ μιλά για 0,5οC ψύξη μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά το γράφημα της θερμοκρασίας που δημοσίευσε ο Hansen του GISS της ΝΑΣΑ το 1999, αμέσως μετά το θηριώδες El Niño του 1998, διάγραμμα που είχαμε δει ξανά πρόσφατα, δείχνει ακόμα μεγαλύτερη ψύξη μέχρι το 1979, (περίπου 0,7οC ο κυλιόμενος μέσος όρος 5ετίας και 1,8οC οι ακραίες τιμές), ένδειξη πως ούτε και οι διάφορες υπηρεσίες των ΗΠΑ μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους για τα δεδομένα θερμοκρασιών. Κι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως όταν ο Hansen ενημέρωνε τη Γερουσία για "υπερθέρμανση", σύμφωνα με το γράφημα του ίδιου του Hansen, ο κυλιόμενος μέσος όρος 5ετίας της θερμοκρασίας των ΗΠΑ ήταν μικρότερος απ' τα επίπεδα της δεκαετίας του 1930 και συνέχισε να είναι μέχρι το 1999, που τελειώνει το γράφημα. Αν αυτό δεν είναι απάτη, τι ακριβώς είναι;

ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου