Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Έτοιμη η Ρωσία να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΟΠΕΚ - Interfax

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει το θέμα του συντονισμού στην παραγωγή πετρελαίου με άλλες εξαγωγικές χώρες εν μέσω των χαμηλών διεθνών τιμών, μετέδωσε το Interfax επικαλούμενο τον υπουργό Ενέργειας Alexander Novak, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ο ΟΠΕΚ προσπαθεί να συγκαλέσει για το Φεβρουάριο μια συνάντηση των μελών του στην οποία θα συμμετέχουν και παραγωγοί εκτός του Οργανισμού, δήλωσε ο Novak σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο. Η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει ότι είναι έτοιμη να συμμετάσχει, σύμφωνα με το Interfax.

Ο Novak πραγματοποίησε συνάντηση με τους επικεφαλής των ρωσικών πετρελαϊκών την Τετάρτη με αντικείμενο τα επίπεδα παραγωγής και την τιμολόγηση και την πιθανότητα συνεργασίας με τον ΟΠΕΚ.

Οι παραγωγοί εκτιμούν ότι..
η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, άρα είναι λογικό να συζητηθεί η κατάσταση, δήλωσε ο Novak, σύμφωνα με το Interfax. Το υπουργείο δεν έχει κάνει εκτιμήσεις για μια πιθανή μείωση της παραγωγής, αναφέρει το πρακτορείο.

Έχουν υπάρξει τέτοιες συζητήσεις στο παρελθόν, αλλά η κατάσταση όσον αφορά τις τιμές έχει αλλάξει, αναφέρει το Interfax επικαλούμενο τον υπουργό Ενέργειας.

Η Ρωσία έχει διαμηνύσει ότι ο στόχος της είναι να διατηρήσει σταθερή την παραγωγή παρά την υποχώρηση των τιμών. Ωστόσο, η κατρακύλα των τιμών σε χαμηλό 12 ετών εντείνει τις πιέσεις στον προϋπολογισμό της χώρας. Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας έχει προειδοποιήσει ότι το έλλειμμα, το οποίο το 2015 σκαρφάλωσε σε υψηλό πέντε ετών, ενδεχομένως να διευρυνθεί αυτό το έτος καθώς συνεχίζεται η υποχώρηση των τιμών.

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου