Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Bloomberg: Ακόμα χαμηλότερη η πραγματική τιμή του αργού πετρελαίου


Οι τιμές των συμβολαίων του πετρελαίου βρίσκονται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δωδεκαετίας, αλλά στην πραγματικότητα η κατάρρευση είναι ακόμα μεγαλύτερη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πιο αναλυτικά, το αμερικανικό αργό WTI έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 30 δολαρίων το βαρέλι την Τρίτη. Ωστόσο τα βαρέλια στη Σαουδική Αραβία πωλούνται ακόμα φθηνότερα, στα 26 δολάρια το βαρέλι στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2002, δεδομένου και του αδύναμου πληθωρισμού.

«Η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου είναι ένα...
σημάδι ότι η κρίση χρέους της Κίνας έχει αρχίσει και ξετυλίγεται», σύμφωνα με τον Adair Turner, πρόεδρο του Ινστιτούτου New Economic Thinking. «Η επιβράδυνση των επενδύσεων και της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, τη μεγαλύτερη χώρα σε κατανάλωση ενεργείας στον κόσμο, "στέλνει μία τεράστια αποπληθωριστική ώθηση διεθνώς και αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου», εξήγησε ο Turner, σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television.

«Θα δείτε μια μεγάλη καταστροφή στο εισόδημα των βασικών παραγωγών πετρελαίου. Αυτό θα έχει σημαντικές συνέπειες για τις δαπάνες σε όλο τον κόσμο», κατέληξε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου