Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες Τρίτη 19/01/16 πραγµατοποιήθηκε το Έκτακτο Γενικό Συµβούλιο του Σωµατείου µας µε θέµα: Αποφάσεις για Απεργιακές κινητοποιήσεις για Προσλήψεις– Οργανογράµµατα – Εκπαίδευση – Αναθεώρηση διαδικασιών – Περιγραφές θέσεων εργασίας και Υγιεινή και Ασφάλεια.

Το Γενικό Συµβούλιο ορίστηκε µετά από οκτώ µηνών συζητήσεις µε την Εταιρεία, από το τραγικό δυστύχηµα της 8ης Μαΐου όπου χάθηκαν τέσσερις συνάδελφοί µας και σηµάδεψε τις ζωές και τις ψυχές µας. Η Κοινή Επιτροπή ΠΣΕΕΠ – Εταιρείας, συγκροτήθηκε µε στόχο να εξετάσει ποια βήµατα πρέπει να γίνουν για να µην ξαναζήσουµε ποτέ κανένα παρόµοιο δυστύχηµα. Μία από τις
πρώτες δεσµεύσεις της νέας ∆ιοίκησης, που µόλις είχε αναλάβει, ήταν πως θα κάνει ότι χρειάζεται γιατί ‘’πάνω από όλα ο άνθρωπος’’! Όσο όµως αποµακρυνόµαστε από την ηµέρα του δυστυχήµατος, τόσο γίνεται φανερό πως η µόνη ουσιαστική πρόταση ήταν αυτή του Σωµατείου! Μία συγκροτηµένη και δοµηµένη πρόταση µε συγκεκριµένα επιχειρήµατα για κάθε επιµέρους στοιχείο της.
Από την άλλη πλευρά η Εταιρεία επιδόθηκε σε κωλυσιεργία, κοροϊδία και τελικά καµία ουσιαστική πρόταση.

Οι θεωρίες και τα µεγάλα λόγια περίσσεψαν! Απαιτούνται συγκεκριµένες λύσεις τώρα! ∆εν υπάρχει περιθώριο για άλλη καθυστέρηση.

Στο Γενικό Συµβούλιο παρουσιάστηκε...
η εισήγηση του ∆.Σ. του Σωµατείου και το πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που προτείνεται. Μετά από αναλυτική συζήτηση, κατατέθηκαν άλλες δύο προτάσεις, µία από το Αγωνιστικό Μέτωπο και µία από Γενικό Σύµβουλο.

Στη συνέχεια τέθηκαν οι τρεις προτάσεις σε µυστική ψηφοφορία όπου η πρόταση του ∆.Σ. υπερψηφίστηκε µε 50 ψήφους, έναντι της πρότασης του Γενικού Συµβούλου που έλαβε 5 ψήφους και του Αγωνιστικού Μετώπου που έλαβε 2 ψήφους.

Κατόπιν τούτου το πλαίσιο των κινητοποιήσεων ορίζει δύο 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις και εξουσιοδοτεί το ∆.Σ. του Σωµατείου να ορίσει µε απόφασή του 10ηµερες και πολυήµερες απεργίες, καθώς και να αναστείλει αυτές εφόσον υπάρξει ικανοποιητική πρόταση και αφού εγκριθεί από τα όργανα του Σωµατείου. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σεβόµενοι τη δουλειά και τη ζωή µας, µε υψηλό αίσθηµα ευθύνης και αξιοπρέπειας, καλούµε την Εταιρεία, έστω και την ύστατη στιγµή, να κάνει πράξη τις εξαγγελίες της.
Με νεότερη ανακοίνωσή µας καθώς και µε επισκέψεις στους χώρους δουλειάς, θα σαςενηµερώνουµε για όλες τις εξελίξεις. Καλούµε επίσης όλους τους συναδέλφους να συµµετέχουν µαζικά και δυναµικά στις απεργιακές µας κινητοποιήσεις, για να υπερασπιστούµε τη ζωή και τη δουλειά µας.

                            ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ∆ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
                            ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

                          ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ∆ΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ
                     ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΗ ∆ΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ


ΠΗΓΗ:pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου