Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Νέες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Νέες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
Το «πράσινο φως» για διετή παράταση της πρώτης ερευνητικής περιόδου του συμβολαίου αναλογικού καταμερισμού της κοινοπραξίας ENI-Kogas «άναψε» σε σημερινή του συνεδρίαση το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα ενέκρινε το αίτημα της ιταλοκορεατικής κοινοπραξίας για επέκταση της περιόδου ερευνών, που λήγει τον Φεβρουάριο του 2016. Το αίτημα, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού, αφορά στα τεμάχια 2, 3 και 9.

Με την ικανοποίηση του αιτήματος των δύο εταιρειών δίνεται χρόνος προκειμένου να...
γίνει επαναξιολόγηση του ενεργειακού δυναμικού, μετά τις εξελίξεις στην αιγυπτιακή ΑΟΖ με την ανακάλυψη του κοιτάσματος Zohr.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, κλιμάκιο του υπουργείου μετέβη στο Μιλάνο, όπου τους έγινε παρουσίαση της δουλειάς που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Τα πρώτα αποτελέσματα από την επαναξιολόγηση του γεωλογικού μοντέλου των τριών τεμαχίων αναμένονται εντός Ιανουαρίου. Την ίδια χρονική περίοδο αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το πότε θα πραγματοποιηθεί νέου τύπου γεώτρηση. Με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα η γεώτρηση τοποθετείται στα μέσα του 2017.


ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου