Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Πετρέλαιο: Διευρύνει τις απώλειες μετά το "άλμα" των αποθεμάτων

Αποτέλεσμα εικόνας για Πετρέλαιο: Διευρύνει τις απώλειες μετά το "άλμα" των αποθεμάτων
Διευρύνει τις απώλειες το πετρέλαιο μετά την μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση των  αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα η Αρχή Ενέργειας των ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 8 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Αναλυτες που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της Platts τοποθετούσαν την άνοδο  στα 2,7 εκατ. βαρέλια την εξεταζόμενη περίοδο, ενώ το American Petroleum Institute ανέμενε αύξηση των αποθεμάτων κατά  7,1 εκατ. βαρέλια.

Σε αυτό...
το κλίμα, το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύεται κατά 1,94% στα 45,3δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης .
Σημειώνεται ότι, το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα και στην συνάντηση των παραγωγών πετρελαίου.

Κατά τη συνάντησή τους, τα μέλη και μη μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών (OPEC) είναι απίθανο να αποφασίσουν μια μείωση της παραγωγής αν και η υπερπροσφορά πετρελαίου έχει μειώσει τις τιμές.

Οι παραγωγοί θα συζητήσουν επίσης την πρόταση της Βενεζουέλας να καθοριστεί ένα εύρος για την τιμή του αργού πετρελαίου μεταξύ 70-100 δολαρίων το βαρέλι.

Ο αναλυτής Daniel Ang της Phillip Futures εκτιμά ότι "από τη σημερινή συνάντηση δεν θα βγουν πολλά. Η μεγάλη προσοχή όλων στρέφεται στο Ιράν και πόσο σύντομα θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές”.

Το Ιράν αναμένεται να ξαναρχίσει τον εφοδιασμό τους επόμενους μήνες, καθώς αποσύρονται οι κυρώσεις που είχαν επιβληθεί από τη Δύση.

Παρά τις χαμηλές τιμές, η παραγωγή αργού πετρελαίου παραμένει κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα καθώς οι περισσότεροι μεγάλοι παραγωγοί αρνήθηκαν να περιορίσουν την παραγωγή.

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου