Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΠΕ ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΚΟ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του, παρουσίασε το πρόγραμμα του για τη δημοκρατική λειτουργία των εργασιακών χώρων. Για εμάς οι επιχειρήσεις δεν είναι απλά χώροι παραγωγής πλούτου και εξουσίας για τους ιδιοκτήτες και μια κλειστή ομάδα στελεχών, αλλά ζωντανοί οργανισμοί οι οποίοι έχουν ευθύνες απέναντι στους πελάτες-καταναλωτές, τους εργαζόμενους και ευρύτερα το κοινωνικό σύνολο. Δεν ενοχοποιούμε το κέρδος, όμως υπάρχουν και άλλοι στόχοι που πρέπει να υπηρετούνται από μια σύγχρονη εταιρεία.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι ιδιοκτήτες και η διοίκηση των ΕΛΠΕ δεν ενδιαφέρονταν ουσιαστικά για τους εργαζόμενους και την ασφάλεια τους, απαξίωναν την επιχείρηση με λάθος επιλογές, επέτρεπαν τη δημιουργία ενός συστήματος αντιδημοκρατικού, συστήματος συναλλαγής, αδιαφάνειας, παραγοντισμού και νεποτισμού. Αποτέλεσμα αυτών, αλλά και διεθνών συγκυριών, ήταν στο πρόσφατο παρελθόν να εμφανίζονται ζημιές, χωρίς βεβαίως κανένα από τα μεγαλοστελέχη να δέχεται να μειωθεί ο μισθός του…

Αυτό επιτέλους άρχισε να αλλάζει με τη νέα διοίκηση. Οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ επιβάλλεται να είμαστε οι εγγυητές για την συνέχιση αυτής της πορείας εξυγίανσης, εκδημοκρατισμού και ανάπτυξης της εταιρείας.

Η ΟΜ ΕΛΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει ...
την πρόσφατη απόφαση της νέας διοίκησης για την αναδιοργάνωση του ομίλου, την ουσιαστική ανάπτυξη και την απαρχή δημιουργίας αξιοκρατικών κριτηρίων και δημοκρατικών δομών λειτουργίας. Ενθαρρύνουμε τη νέα διοίκηση να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση. Θα είμαστε στο πλευρό της σε κάθε απόφαση που κινείται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά και θα την ελέγχουμε για τις επιλογές εκείνες που τις κρίνουμε αρνητικά, χωρίς ποτέ εμείς να επιδιώκουμε συνδιοίκηση, όπως δυστυχώς άλλοι επιδιώκουν. Προσβλέπουμε με αισιοδοξία στη στρατηγική της νέας διοίκησης της εταιρείας και στη νέα φιλοσοφία διοίκησης με επίκεντρο τον άνθρωπο. Για την ουσιαστική επιτυχία των παραπάνω απαιτείται πρωταρχικά ένας ουσιαστικός διάλογος της διοίκησης με τα στελέχη της εταιρείας και το Σωματείο, αλλά και ένας συνεχής και ειλικρινής διάλογος της εταιρείας με τους εργαζόμενους στο σύνολό τους.

Ταυτοχρόνως δηλώνουμε ότι για εμάς τα ΕΛΠΕ δεν είναι ένας κλειστός οργανισμός ο οποίος θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τα τεκταινόμενα στη κοινωνία. Οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να παρεμβαίνουν σε όφελος των αδυνάτων και, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, να επιστρέφουν ένα μέρος από τα κέρδη τους στην κοινωνία.

Τέλος ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά ότι τα ΕΛΠΕ δεν πωλούνται. Παραμένουν πυλώνας σταθερότητας και ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα. Θέλουμε να αποτελέσουν και εργασιακό πρότυπο (το οποίο θα περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους, με κάθε μορφή εργασίας) και στη κατεύθυνση αυτή θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΕΛ.ΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου