Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΠΕ: Επιχείρηση τρομοκράτησης εργαζομένων μπροστά στην ανανέωση των συμβάσεών τους


Την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων στο κλιμάκιο συντήρησης των ΕΛΠΕ ενόψει της ανανέωσης των συμβάσεών τους καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή και την ετήσια ανανέωση σύμβασης των συναδέλφων μας στο κλιμάκιο συντήρησης στα ΕΛΠΕ, διαπιστώσαμε ότι παίζεται ξανά εις βάρος τους το γνωστό παιχνίδι τρομοκρατίας που στήνουν οι εργολάβοι, μαζί με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

Υπενθυμίζουμε στους υποψήφιους "κεφαλοκυνηγούς" ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την παραγωγική διαδικασία και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να μετρούν τα κεφαλιάτικα από το δικό μας τον ιδρώτα.

Αυτοί που μαζί με...
τη διοίκηση των ΕΛΠΕ και τις κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες για τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας στο εργοδοτικό έγκλημα στο τελευταίο shut down, έχουν το θράσος να απειλούν ότι θα πετάξουν στην ανεργία, θα πειράξουν εργατικά δικαιώματα και συμβάσεις εργασίας, που με αγώνες των εργαζομένων έχουν κατακτηθεί.

Το Συνδικάτο Μέταλλου Αττικής καλεί τους συναδέλφους μεταλλεργάτες να μη δεχτούν την τρομοκρατία, να καταγγέλλουν κάθε τέτοιο γεγονός. Να παλέψουν μαζί με το Συνδικάτο όχι μόνο για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα που με αγώνες έχουμε κατακτήσει, όπως είναι οι σημερινές συνθήκες εργασίας μας μέσα στο εργοτάξιο, αλλά για να περάσουμε στην αντεπίθεση και να διευρύνουμε με νέες κατακτήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα μέσα στο χώρο εργασίας (ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας και επικινδυνότητας), που πρέπει μέσα από συλλογικές διαδικασίες να επιβάλουμε με τον αγώνα μας να λυθούν.

Προειδοποιούμε τους εργολάβους και τη διοίκηση των ΕΛΠΕ ότι θα μας βρουν μπροστά τους στα σχέδιά τους να μας κάνουν σκλάβους του 21ου αιώνα. Δεν δεχόμαστε καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση, να σταματήσει τώρα η τρομοκρατία».

ΠΗΓΗ:902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου