Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Δείτε τι φωτογράφισε Αμερικανός αστροναύτης και έμειναν στη ΝASA με το στόμα ανοιχτό

Δείτε τι φωτογράφισε Αμερικανός αστροναύτης και έμειναν στη ΝASA με το στόμα ανοιχτό
Ένας Αμερικανός αυστροναύτης, κατά την διάρκεια πτήσης του διαστημικου σταθμού που βρίσκονταν πάνω από τον Κεντρική Αμερική, κατάφερε να βγάλει μία σπάνια φωτογραφία ενός τεράστιου κόκκινου φαινομένου.

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία που....
τραβήχτηκε στις 10 Αυγούστου, αυτό που λάμπει, στο επάνω μέρος της φωτογραφίας είναι το φεγγάρι, ενώ στο δεξί τμήμα της φωτογραφίας είναι το σπάνιο φαινόμενο.

Το προς το μωβ χρώμα που φαίνεται στην φωτογραφία είναι μία καταιγίδα και αστραπές που την συνοδεύουν, ενώ οι "κόκκινες κουρτίνες" που φαίνονται στιν φωτογραφια και μοιάζουν σαν κάποιος να παίζει κουκλοθέατρο στον ουρανό με τεράστια κόκκινα σκοινιά, είναι αποτέλεσμα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στη περιοχή της καταιγίδας.
sprite_1.JPG

Σύμφωνα με τον Steve Cummer, του πανεπιστήμιου Duke, το φαινόμενο αυτό είναι στην πραγματικότητα σπινθήρες που δημιουργούνται πάνω από τα σύνεφα της καταιγίδας και το κόκκινο χρώμα τους οφείλεται στο άζωτο της ατμόσφαιρας.

Το φαινόμενο αυτό δεν μπορεί να το δει κανείς από την γη, γιατί το κρύβουν τα σύννεφα της καταιγίδας στην οποία λαμβάνει χώρα, αλλά έχει σπάνια φωτογραφιθεί από επιβάτες και πιλότους αεροπλάνων.

sprite_3.JPG

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κόκκινοι σπινθήρες που δημιουργούν το φαινόμενο, ίσως επηρεάζουν σε μεγαλύτερο βαθμό την ζωή των ανθρώπων από όσο πιστεύεται, αφού μπορεί να διασπούν και να διαχωρίζούν τα μόρια του αέρα που αναπνέουμε.\

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου