Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Πώληση ορυχείου από τα 624 εκατομμύρια δολάρια στην τιμή του... ενός!

Πώληση ορυχείου από τα 624 εκατομμύρια δολάρια στην τιμή του... ενός!
Η καταστροφική πτώση των τιμών του άνθρακα παγκοσμίως διαφαίνεται στην τιμή πώλησης ενός ορυχείου το οποίο προ τριών χρόνων είχε αποτιμηθεί στα 624 εκατ. δολάρια και το οποίο πωλήθηκε τώρα για... 1 δολάριο.

Οι εταιρίες Vale SA (Βραζιλία) και Sumitomo Corporation (Ιαπωνία) προχώρησαν σε πώληση του ορυχείου οπτάνθρακα του Isaac Plains της Αυστραλίας, στην Stanmore Coal Ltd. (Αυστραλία), σύμφωνα με ανακοίνωση της δεύτερης.

Η πτώση στην τιμή του οπτάνθρακα, ο οποίος χρησιμοποιείται στην κατασκευή ατσαλιού, στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και μία δεκαετία, αναγκάζει πολλά ορυχεία ανά τον κόσμο σε κλείσιμο, ενώ οδηγεί πολλές εταιρίες σε πτώχευση. Μία από αυτές είναι και η Alpha Natural Resources (HΠΑ) η οποία είχε αποτιμηθεί στα 7,3 δισ. το 2008.

Σύμφωνα με την Stanmore, το ορυχείο στο Isaac Plains της περιοχής Queensland της Αυστραλίας έχει τη δυνατότητα να επιδώσει 30 εκατομμύρια τόνους οπτάνθρακα.

Η εξόρυξη ξεκίνησε το 2006 και συνεχίστηκε μέχρι το 2014 όποτε και έκλεισε. Το μέγιστο της εξορύξεως ήταν 2,8 εκατομμύρια τόνοι το χρόνο.

Παρόλα αυτά, η πτώση των τιμών του άνθρακα είναι αντιπροσωπευτική της γενικής πτώσης των εμπορευμάτων αυτών, οι οποίες έχουν πέσει στο χαμηλότερο σημείο εδώ και 13 μήνες.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου