Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Βρετανία: H πτώση της τιμής πετρελαίου φέρνει 12 .000 απολύσεις


Περισσότερες από 12.000 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν από δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας της Βρετανίας λόγω της μείωσης της τιμής του πετρελαίου και με σκοπό την εσωτερική αναδιάρθρωση.

Συγκεκριμένα η Shell θα απολύσει 6.500 υπαλλήλους και εργολάβους σε όλο τον κόσμο, ενώ η 
Centrica, ιδιοκτήτρια της British Gas, σκοπεύει να καταργήσει 6.000 θέσεις εργασίας, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι περικοπές της Centrica, ενός από τους έξι μεγάλους εγχώριους προμηθευτές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, είναι πιθανό να προκαλέσει πολιτική θύελλα, καθώς η British Gas διπλασίασε τα κέρδη της στα 528 εκατομμύρια λίρες.

Η τιμή του πετρελαίου έχει μειωθεί στο μισό κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, αναγκάζοντας τις ...
εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να κινηθούν συντηρητικά και να περικόπτουν τις δαπάνες. Ωστόσο η Centrica βρίσκεται υπό νέα διεύθυνση, η οποία υποσχέθηκε ριζικές αλλαγές.

Τα κέρδη της Shell σημείωσαν πτώση κατά 35 τοις εκατό το δεύτερο τρίμηνο του έτους, φτάνοντας τα 3,36 δισεκατομμύρια λίρες, ενώ τα λειτουργικά κέρδη πρώτου εξαμήνου της Centrica έπεσαν μόνο κατά 3 τοις εκατό στο 1 δισεκατομμύριο λίρες. Ο νέος πρόεδρος της Centrica, Ίαν Κον, επιθυμεί να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα κατά 750 εκατομμύρια λίρες έως το 2020.

Ο Κον, που μετακινήθηκε από την ΒΡ στην αρχή του έτους, δήλωσε ότι θα μειώσει τις επενδύσεις εξερεύνησης και παραγωγής στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά υποσχέθηκε ευχάριστα νέα για τους επενδυτές στο εγγύς μέλλον.

Η Shell αναμένει έγκριση της συμφωνίας εξαγοράς της BG, γεγονός που θα καταστήσει τη Shell τη μεγαλύτερη εταιρεία υγροποιημένου φυσικού αερίου στον πλανήτη, καθώς και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες θαλάσσιας εξόρυξης πετρελαίου. Η συμφωνία έχει εγκριθεί από τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ και τη Νότιο Κορέα, και απομένει η έγκριση από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κίνας και της Αυστραλίας


ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου