Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Η ΒΡ διαγράφει μέρος των επενδύσεών της στη Λιβύη εν μέσω εμφυλίου

Η ΒΡ διαγράφει μέρος των επενδύσεών της στη Λιβύη εν μέσω εμφυλίου
Η Λιβύη έχει γίνει τεράστιος πονοκέφαλος για τις ευρωπαϊκές εταιρίες πετρελαίου αφού η εμπόλεμη κατάσταση εδώ και τέσσερα χρόνια οδήγησε την BP και την Τοtal στη διαγραφή εκατομμυρίων δολαρίων επενδύσεων στη χώρα της βορείου Αφρικής.

Η ΒΡ ανέφερε πως έχει υποστεί οικονομικές απώλειες περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων, στο δεύτερο τρίμηνο και μόνο, αφού οι συμπλοκές έχουν βάλει φρένο στις πετρελαϊκές έρευνες. Αυτή η απώλεια ήταν και ο κύριος λόγος ο οποίος συνέπραξε στην αναφορά εσόδων υπό των αναλύσεων.

"Η ΒΡ γνωρίζει καλά πως κι άλλες πετρελαϊκές εταιρίες έχουν διαγράψει τα κεφάλαιά τους στη Λιβύη, ενώ άλλες δεν το έχουν πράξει ακόμη".

Η ΒΡ ακολουθεί την τακτική της...
Total μετά από τρεις μήνες που η δεύτερη ανέφερε $755 εκατ. απωλειών στη Λιβύη. Αυτό, βέβαια, είναι κάτι το πολύ αρνητικό για εταιρίες όπως οι Eni και η Repsol οι οποίες δεν έχουν ακόμη σημειώσει τις απώλειες στις επενδύσεις τους στη χώρα.

Η πετρελαϊκή βιομηχανία βρίσκεται σε κατάσταση χάους από το 2011, όποτε και η επανάσταση ενάντια στον Μουαμάρ Καντάφι τον έκανε να χάσει τα ηνία της χώρας μετά από 42 χρόνια, και τη ζωή του. Πολιτοφυλακές οι οποίες έχουν την υποστήριξη διαφόρων κυβερνήσεων άλλων χωρών έχουν επιτεθεί σε πετρελαϊκά κοιτάσματα και τερματικά τα οποία είχαν "ξεφύγει" από το μένος της αρχικής επανάστασης. Η Λιβύη παράγει περίπου 400.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ πριν την απαρχή του εμφυλίου παρήγαγε περίπου 1,6 εκατομμύρια βαρέλια.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου