Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

BP: Τριμηνιαίες ζημιές λόγω των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Απώλειες κατέγραψε το β΄ τρίμηνο η BP, καθώς τα έσοδα επλήγησαν από τις χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και την επιβάρυνση ύψους πολλών δισ. δολαρίων που σχετίζεται με τη συμφωνία στην οποία κατέληξε νωρίτερα αυτό το μήνα για το διακανονισμό των αμερικανικών ομοσπονδιακών και πολιτειακών αξιώσεων αναφορικά με την περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού.

Η BP, που διατηρεί την έδρα της στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι...
οι ζημιές αντικατάστασης κόστους - ένα νούμερο ανάλογο με το καθαρό κέρδος που ανακοινώνουν οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες - διαμορφώθηκε στα 6,27 δισ. δολ., σε σχέση με κέρδη ύψους 3,18 δισ. δολ. ένα χρόνο πριν.

Η απότομη συρρίκνωση, αντανακλά μία επιβάρυνση προ φόρων ύψους 10 δισ. δολαρίων που η BP κατέγραψε ως μέρος της συμφωνίας των 18,7 δισ. δολ. που σύναψε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και πέντε πολιτείες για τον διακανονισμό των νομικών διεκδικήσεων που σχετίζονται με τη θανατηφόρα διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού. Τα κέρδη επίσης αντανακλούν ένα τρίμηνο κατά το οποίο οι τιμές πετρελαίου ανέκαμψαν από τα χαμηλά που άγγιξαν τον Ιανουάριο, αλλά παρέμειναν αρκετά κάτω από τα περυσινά επίπεδα.

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου