Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Οι Αζέροι ελπίζουν σε αναγκαστική αλλαγή πλεύσης της Αθήνας για την πώληση του ΔΕΣΦΑ



Οι Αζέροι παροτρύνουν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει με τα διεθνή ενεργειακά σχέδια του Νοτίου Διαδρόμου προκειμένου να δεχτεί η χώρα μας οικονομική ενίσχυση και να ξεπεράσει τα προβλήματά της.

Πιο συγκεκριμένα, σε άρθρο που φιλοξενεί σήμερα το trend.az, γίνεται λόγος στην οικονομική κρίση της Ελλάδας και στον τρόπο με τον οποίο έργα όπως ο ΤΑΡ μπορούν να φέρουν έσοδα. Παράλληλα, όμως, τονίζεται και το θέμα της πώλησης του ΔΕΣΦΑ, το οποίο “καίει” ιδιαίτερα τους Αζέρους.

Το άρθρο αναφέρει σχετικά ότι...
“η νέα κυβέρνηση υπέθεσε ότι διατηρώντας την πλειοψηφία στον ΔΕΣΦΑ, θα λάβει περισσότερα έσοδα από την λειτουργία του, όμως οι Έλληνες ξέχασαν ότι οι επενδύσεις σε ένα σχέδιο γίνονται αναλόγως με τη συμμετοχή και υπό συγκεκριμένουος όρους και δεν θα μπορέσουν να επενδύσουν περισσότερο από ότι η SOCAR. Αυτό κατέστησε το σχέδιο ακόμα λιγότερο ελκυστικό και δημιούργησε αμφιβολίες για την συμμετοχή της SOCAR υπό αυτές τις συνθήκες”.

Στη συνέχεια σημειώνεται ότι “η τωρινή κατάσταση μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στο να αλλάξει γνώμη. Το κοινοβούλιο δέχτηκε τους όρους των δανειστών και οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν τμήμα της συμφωνίας. Η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα προς μια συμφωνία για τον ΔΕΣΦΑ”.

Τέλος, στο κείμενο γίνεται λόγος και για τον αγωγό ΤΑΡ: “Υπάρχουν αναφορές για την επιθυμία ελληνικών ομίλων για συμμετοχή στο έργο. Όπως είναι φυσικό, η συμμετοχή τους απαιτεί και επενδύσεις εκ μέρους τους”.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου