Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Αλλαγές στη νομοθεσία για τα πετρελαιοειδή συστήνει ο ΟΟΣΑ


Τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στους κλάδους των ποτών και των πετρελαιοειδών περιλαμβάνει η δεύτερη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ που παραδόθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους σχετικούς κλάδους.

Οι εμπειρογνώμονες του Οργανισμού εξέτασαν...
482 νομοθετικές ρυθμίσεις που διέπουν τη λειτουργία των κλάδων αυτών, καθώς και της κλωστοϋφαντουργίας και του μηχανολογικού εξοπλισμού, τομείς στους οποίους δεν βρέθηκαν εμπόδια στον ανταγωνισμό.

Οι συστάσεις που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη προβλέπουν 82 αλλαγές στον κλάδο των ποτών και έξι στα πετρελαιοειδή. Όλες έχουν τεθεί υπ’ όψιν της κυβέρνησης προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, στον κλάδο των πετρελαιοειδών οι προτάσεις του ΟΟΣΑ επικεντρώνονται στην επανεξέταση της ελάχιστης διάρκειας (ένα έτος) στην περίπτωση ανάθεσης σε τρίτους της τήρησης αποθεμάτων ασφαλείας, καθώς και στην κατάργηση διαφορετικών καθεστώτων για τις αποθήκες που βρίσκονται εντός ελληνικού εδάφους και για αυτές που βρίσκονται εκτός. Σημειώνεται ότι η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι οι αποθήκες που βρίσκονται εκτός Ελλάδας πρέπει να έχουν υποχρεωτικά σύνδεση με λιμάνια και οδικούς άξονες, ενώ για τις εγχώριες προβλέπονται εναλλακτικές όπως η διασύνδεση με αγωγούς ή σιδηροδρομικό δίκτυο. Με τις παραπάνω αλλαγές ο ΟΟΣΑ θεωρεί ότι θα μειωθεί το κόστος αποθήκευσης για τις εταιρείες και επιπλέον δεν θα τίθενται εμπόδια στις εισαγωγές.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου