Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Εισήγηση για πόντιση της πλατφόρμας Σκαραβαίος 4 ανοιχτά της Λεμεσού


Την πόντιση της πλατφόρμας «Σκαραβαίος 4», η οποία τους τελευταίους τέσσερις μήνες βρίσκεται ανοιχτά της Λεμεσού, εισηγούνται πολλοί ειδικοί, προκειμένου να καταστήσουν την Κύπρο την πρώτη χώρα παγκοσμίως που έχει τέτοιο τεχνητό ύφαλο στη θάλασσα της.

Σύμφωνα με τη Σημερινή, η συγκεκριμένη πλατφόρμα, μεγέθους 100 μέτρων Χ 108 μέτρων Χ 50 μέτρων ύψους, πρόκειται να μεταφερθεί στην Τουρκία για να καταστραφεί πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Κύπρου αλλά και το τμήμα Αλιείας, εισηγήθηκαν εδώ και καιρό την πόντιση της πλατφόρμας, κατόπιν διαπραγματεύσεων της εταιρείας στην οποία ανήκει και της κυπριακής κυβέρνησης. Το έργο αυτό εκτιμούν ειδικοί, θα δημιουργούσε ίσως το πιο συναρπαστικό ναυάγιο του κόσμου.

Το θέμα βρίσκεται και ενώπιον του Υπουργού Γεωργίας Νίκου Κουγιάλη, ενώ οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν άμεσα καθώς το ημερήσιο κόστος για την εταιρεία ανέρχεται στις 25 χιλιάδες ευρώ, για αυτό και η μετακίνηση της στην Τουρκία για αποσυναρμολόγηση και καταστροφή είναι θέμα χρόνου.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου