Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ο νέος «παίχτης» στην παγκόσμια αγορά εισαγωγής πετρελαίου

The Calumet Lubricants plant is shown  Wednesday March 2, 2005 in Shreveport, Louisiana. Crude oil rose above $53 a barrel for the first time in four months and gasoline surged to an all-time
high on concern that oil production and refining capacity are not keeping up with rising demand. Photographer: Mario Villafuerte/Bloomberg News
Η Ινδία μετά την αγορά πετρελαίου της Μέσης Ανατολής, επεκτάθηκε και στις παγκόσμιες αγορές.

Τη τρίτη θέση ανάμεσα στους μεγαλύτερους εισαγωγείς πετρελαίου κατέχει η Ινδία, σύμφωνα με το OilPrice.com.

Η Ινδία κατάφερε να ξεπεράσει την Ιαπωνία που βρισκόταν στην τρίτη θέση και βρέθηκε πίσω απ’ τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Η χώρα είδε τις εισαγωγές της να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, καθώς η οικονομία συνεχίζει να αυξάνεται διαρκώς. Μια έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας έδειξε ότι η Ινδία θα μπορούσε να κάψει έως και 4,1 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα κατά το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου. Το νούμερο αυτό είναι μεγαλύτερο απ’ το νούμερο που αναμένεται να χρησιμοποιήσει η Ιαπωνία (3, 8 εκατ. βαρέλια για το τρίμηνο).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, μάλιστα, δεν αποκλείεται η Ινδία να βρεθεί σύντομα και στη δεύτερη θέση «εκτοπίζοντας» την Κίνα.

«Η Κίνα για πολλά χρόνια υπήρξε η κινητήρια δύναμη της αγοράς πετρελαίου. Τώρα , όμως, η Κίνα έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια πιο μετριοπαθούς ανάπτυξης του ΑΕΠ και ένα περιορισμένο ενδιαφέρον για τον αργό», σημειώνουν.

ΠΗΓΗ:fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου