Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ
Το Αγωνιστικό Μέτωπο απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των συναδέλφων στις περιφερειακές συνελεύσεις σε ΒΕΑ, ΒΕΕ, ΒΕΘ και ΜΑΡΟΥΣΙ. Η επιτυχία των συνελεύσεων θα αποτελέσει ηχηρή απάντηση στην εργοδοσία που θέλει να ξεχαστεί το εργοδοτικό έγκλημα της 8ης Μάη και να βγάλει λάδι όλους εκείνους που τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει ανασφαλείς συνθήκες στα διυλιστήρια. Καλούμε το προεδρείο να κηρύξει στάσεις εργασίας την ώρα των συνελεύσεων, για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων.

Τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί τα εργατικά ατυχήματα στο χώρο μας. Δεκάδες συνάδελφοι, μόνιμοι και εργολαβικοί, έχουν τραυματιστεί, έχουν σακατευτεί. Συνάδελφοι δεν προλαβαίνουν να βγουν στην σύνταξη. Οι επαγγελματικές ασθένειες έχουν πολλαπλασιαστεί και θερίζουν τους συναδέλφους: καρκίνος, εγκεφαλικά, καρδιακά, μυοσκελετικά.

Σήμερα είναι...
ζήτημα ζωής και θανάτου ο αγώνας για την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας, η τήρηση των ωραρίων, η εφαρμογή των διαδικασιών. Είναι ζητήματα που εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να τα επιβάλουμε.

Να μην περιμένουμε ότι η νέα διοίκηση, όπως αναμασάει και η πλειοψηφία του ΠΣΕΕΠ, θα βάλει στο επίκεντρο την ασφάλεια των εργαζομένων. Ενάμιση μήνα μετά το ατύχημα και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Τα 12ωρα παραμένουν, η εντατικοποίηση παραμένει, οι συνάδελφοι καλούνται να δουλέψουν αντιρεπό, και …η απόκλιση κάνει τις επικίνδυνες εργασίες με μια υπογραφή ασφαλείς. Όλα στο όνομα του κέρδους της επιχείρησης. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αξίζει να δουλεύεις ήλιο με ήλιο, να τραυματίζεσαι, να πεθαίνεις «για να μην κλείσει το εργοστάσιο».


Οι δεσμεύσεις στα λόγια και στη θεωρία, είναι κούφιες. Η πλειοψηφία του σωματείου σύρθηκε κάτω από την πίεση των εργαζομένων να κάνει συνελεύσεις, ενάμιση μήνα μετά το πολύνεκρο δυστύχημα. Αλλιώς δεν θα κάνανε τίποτα. Αυτοί που βαλαν πλάτη να μειωθεί το προσωπικό όλα τα προηγούμενα χρόνια, εξαφανίσανε τα οργανογράμματα και προσκυνήσανε το «διευθυντικό δικαίωμα», δεν θέλουν και δεν μπορούν να διεκδικήσουν τίποτα για τους εργαζόμενους. Είναι έκπτωτοι στη συνείδηση των εργαζομένων.



Το Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους συναδέλφους μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες



1. Να στηρίξουν το πλαίσιο των αιτημάτων που αναφερόταν στο κείμενο υπογραφών και επαναλαμβάνουμε παρακάτω

2. Να αποφασίσουν πρόγραμμα δράσης αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

3. Συνάντηση με την εταιρεία με τα αιτήματα μέχρι 15 Ιούλη, δέσμευση της για επαναφορά των κομμένων θέσεων μέχρι τέλη Σεπτέμβρη

4. Σε αντίθετη περίπτωση να προχωρήσουμε σε κήρυξη απεργιών 48ωρων επαναλαμβανόμενων



ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ



·                     Τήρηση 8ωρης εργασίας από όλους τους συναδέλφους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

·                     Διεκδίκηση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για να καλυφτούν  όλες  οι  ανάγκες του διυλιστηρίου.  Να  ολοκληρωθούν άμεσα οι προσλήψεις που βρίσκονται  σε εξέλιξη.

·                     Διεκδίκηση πρόσληψης των εργολαβικών συναδέλφων που δουλεύουν απολογιστικά  και  καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Να στελεχωθεί η συντήρηση.

·                     Διεκδίκηση επαναφοράς όλων των κομμένων θέσεων εργασίας, σε όλες τις μονάδες ,το θερμικό, τη διακίνηση, την πυρασφάλεια, το χημείο, όργανα, ηλεκτρολόγους και μηχανικούς βάρδιας.

·                     Διεκδίκηση ασφαλών συνθηκών εργασίας στα shutdown. Τήρηση και πιστή εφαρμογή των διαδικασιών για την ομαλή εξέλιξη των εργασιών



                                   Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες και στην οργάνωση.



                                Η προάσπιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων

                                                   δεν είναι δευτερεύον ζήτημα

                                                     που μπορεί να θυσιάζεται

                                       για έναν μισθό ή μπροστά στο κέρδος της εταιρίας.



                                                     Απαντάμε αγωνιστικά!

                    Σπάμε το κλίμα φόβου, τους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου