Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Μπαράζ κλεισίματος πετρελαϊκών έργων λόγω της κρίσης τιμών


Δύο στις τρεις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Θάλασσα έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν έργα, στον απόηχο της συνεχιζόμενης κρίσης των τιμών του πετρελαίου, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η μελέτη, η οποία καταρτίστηκε από το Εμπορικό Επιμελητήριο των Αμπερντίν και Γκράμπιαν της Σκωτίας, δημοσιεύει κάποια ανησυχητικά συμπεράσματα για τη βιομηχανία, αναφέροντας ότι η..
εμπιστοσύνη στον κλάδο έχει φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.
Συνολικά 700 επιχειρήσεις εξετάστηκαν από την έρευνα, για τη λειτουργία τους μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου του περασμένου έτους. Τα δύο τρίτα των πετρελαϊκών εταιρειών και το ένα τρίτο των εργολάβων δήλωσαν ότι αναγκάστηκαν να ακυρώσουν έργα λόγω της κρίσης της τιμής του πετρελαίου, ενώ μειώθηκε σημαντικά και η επένδυση στην κατάρτιση προσωπικού.
Έως και 70 τοις εκατό των επιχειρήσεων που εξετάστηκαν από την έρευνα σημείωσαν πτώση της αξίας τους κατά το προηγούμενο έτος, ενώ μόνο το 8 τοις εκατό εξ αυτών εκτιμούν πως η αξία τους θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Το ποσοστό των επιχειρήσεων που δήλωσαν ότι εργάζονται σε ικανοποιητικά επίπεδα στην περιοχή της Βόρειας Θάλασσας έχει επίσης μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδό του από την έναρξη της έρευνας το 2004.
Η έρευνα καταγράφει μία αξιοσημείωτη αύξηση των δραστηριοτήτων παροπλισμού, με έως και 80 τοις εκατό των εργολάβων παροπλισμού να αναφέρουν αυξημένη δραστηριότητα κατά το παρελθόν έτος.
Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων αποδίδει το φαινόμενο στη φορολογική κατάσταση, που σε συνδυασμό με την έλλειψη επενδύσεων αποτελούν το πιο σημαντικό εμπόδιο για τις δραστηριότητές τους.
Η έκθεση καταλήγει πως είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τις εταιρίες να επικεντρωθούν στην καινοτομία, τις διεθνείς συνεργασίες, τη βελτίωση της τεχνολογίας και τη μείωση του αντικτύπου στο περιβάλλον.


ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου