Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

"Αντιδρά" το πετρέλαιο στη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Σημαντική πτώση σημείωσε η τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη με τους traders να στοιχηματίζουν πως μια προκαταρκτική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν το μόνο που θα καταφέρει είναι να αυξήσει περαιτέρω τα αποθέματα που έχουν ασκήσει πιέσεις στις τιμές.

Την τελευταία ημέρα συναλλαγών αυτής της εβδομάδας, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 95 σεντς ή 1,9%, κλείνοντας στα 49,14 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στο χαμηλό ημέρας άγγιξε τα 48,11 δολ. το βαρέλι. Σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, κατοχύρωσε άνοδο 0,6%. Αύριο η αγορά θα παραμείνει κλειστή λόγω του Εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών.

Το αργό τύπου brent, παραδόσεως Μαΐου σημείωσε πτώση 2,15 δολαρίων ή 3,8% στα 54,95 δολάρια το βαρέλι. Βρίσκεται χαμηλότερα κατά σχεδόν 2,7% από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Η αγορά πετρελαίου εδώ και καιρό ανησυχεί πως η συμφωνία θα αμβλύνει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εναντίον του Ιράν με αποτέλεσμα να αποκαταστήσει τη ροή ιρανικού πετρελαίου προς τις παγκόσμιες αγορές. Βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη την Πέμπτη στη Λωζάννη, οι ΗΠΑ θα δώσουν τέλος στις κυρώσεις που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα.

"Η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν είναι τεράστιο χτύπημα για την τιμή του πετρελαίου και θα μπορούσαμε να δουμε πολύ εύκολα την τιμή του αργού να υποχωρεί στα 30 δολάρια", σχολίασε ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής της AvaTrade.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου