Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Άλμα 5,2% για το αργό μετά τα στοιχεία για τα αποθέματα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Άλμα 5,2% σημείωσε το αργό την Τετάρτη, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο σε διάστημα σχεδόν δύο μηνών, με τους αναλυτές να αγνοούν την περαιτέρω άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, εστιάζοντας στη μικρή υποχώρηση της εγχώριας παραγωγής και στη μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πτώση στα αποθέματα της βενζίνης. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού ...
παραδόσεως Μαΐου κέρδισε 2,49 δολ. κλείνοντας στα 50,09 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο άλμα από τις 3 Φεβρουαρίου. 

Το αργό Brent Μαΐου ενισχύθηκε 1,99 δολ. ή 3,6% σκαρφαλώνοντας στα 57,10 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. 

Η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου, σκαρφαλώνοντας στα 471,4 εκατ. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο σε σχεδόν 80 χρόνια. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για αύξηση κατά 3,5 εκατ. βαρέλια. 

Στον αντίποδα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 4,3 εκατ. βαρέλια στα 229,1 εκατ. με τους επενδυτές να έχουν προβλέψει αύξηση των αποθεμάτων κατά 1,25 εκατ. βαρέλια. 

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν επίσης ότι η παραγωγή μειώθηκε κατά 36.000 βαρέλια την ημέρα στα 9,386 εκατ. βαρέλια. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί το πρώτο βήμα για τη σταδιακή υποχώρηση των αποθεμάτων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν συμπληρώσει τρία διαδοχικά τρίμηνα απωλειών. Στη Νέα  Υόρκη το αργό έχασε 10,6% το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, ενώ έχει υποχωρήσει κατά 55% τα τελευταία τρία τρίμηνα. Το Brent έχασε 3,9% το τελευταίο τρίμηνο και έχει υποχωρήσει κατά 51% τα τελευταία τρία τρίμηνα.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου