Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Groupama Ασφαλιστική: Ικανοποίηση για την πορεία του 2014

Αποτέλεσμα εικόνας για Groupama Ασφαλιστική
«Ο μητρικός Όμιλος είναι ικανοποιημένος από την πορεία της θυγατρικής του στην Ελλάδα, με μια μικρή νότα ανησυχίας ότι συχνά είναι δύσκολο να προβλεφθεί η οικονομική κατάσταση».

Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος...
της Groupama- Φοίνιξ κ. Bertrand Woirhaye (φώτο), συμπληρώνοντας και τη δική του ικανοποίηση για τις επιδόσεις του 2014.
Groupama: Ικανοποίηση για την πορεία του 2014 – Τι σχεδιάζει στον κλάδο οχημάτων
Σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία, μέσα στο 2014 -μεταξύ άλλων- το χαρτοφυλάκιο των αυτοκινήτων εμπλουτίστηκε με 15.000 νέα οχήματα, στον κλάδο πυρός σημειώθηκε αύξηση στη νέα παραγωγή, ενώ στις ασφαλίσεις ζωής πολύ καλά πήγαν τόσο τα προϊόντα υγείας, όσο και τα επενδυτικά (παραγωγή ύψους 14 εκατ. ευρώ).

Έτσι, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 147,3 εκατ. ευρώ (57,6 εκατ. στις ασφαλίσεις ζωής, 89,7 εκατ. στις γενικές ασφαλίσεις), τα προ φόρων κέρδη προσέγγισαν τα 15,5 εκατ. ευρώ και το περιθώριο φερεγγυότητας αυξήθηκε από το 259% στο 366%.

Στελέχη της εταιρείας αναφέρθηκαν στην πολύ καλή πορεία της εταιρείας στους τομείς του βασικού της ενδιαφέροντος.

Το 2015 ξεκίνησε για τη Groupama Ασφαλιστική με νέα προϊόντα τόσο στις γενικές ασφαλίσεις όσο και στις ασφαλίσεις ζωής.

Ενδεικτικά τα προγράμματα EXPERT του κλάδου πυρός που καλύπτουν εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους και ήδη διατίθενται, καθώς και το πρόγραμμα Santé Priorité για τις σοβαρές ασθένειες που θα διατεθεί πολύ σύντομα, ενώ ετοιμάζεται και ένα επιπλέον ετησίως ανανεωνόμενο πρόγραμμα υγείας σε συνεργασία με φημισμένο νοσηλευτικό ίδρυμα του ιδιωτικού τομέα.

Η νέα χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά σε τομείς προϊόντων όπως η υγεία και τα επενδυτικά, ενώ θα δοθεί νέα ώθηση στον κλάδο αυτοκινήτου στην Αττική, όπου θα ακολουθήσουν μειώσεις τιμολογίων.

Γενικότεροι στόχοι της ασφαλιστικής εταιρείας για το 2015 είναι η διατήρηση μεριδίων αγοράς, η θετική κερδοφορία σε συνδυασμό με την υψηλή φερεγγυότητα, η βελτίωση των διαδικασιών της εταιρείας με έμφαση τις ψηφιακές υπηρεσίες, αλλά και η «επένδυση» στο προσωπικό.


ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου