Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Φορολογική δήλωση για όλους από τα δεκαοχτώ

Αποτέλεσμα εικόνας για Φορολογική δήλωση για όλους από τα δεκαοχτώ
Νέα δεδομένα στην υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης με εγκύκλιο  της γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία ορίζει ότι  δεν προβλέπεται πλέον εξαίρεση από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης για τα ενήλικα τέκνα ακόμη και αν αυτά αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη φορολογούμενου από τη στιγμή που αποκτούν εισόδημα.

Αυτό σημαίνει ότι από φέτος, οι γονείς με παιδιά τα οποία...
είτε έχουν σπίτι ή αυτοκίνητο στο όνομά τους, είτε βγάζουν έστω και ένα ευρώ εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να καταθέσουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ο φορολογούμενος που έχει συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας του υποχρεούται να δηλώνει όλα τα εισοδήματά του, πραγματικά ή τεκμαρτά, τα φορολογούμενα με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλιμακίων ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενα. 

Δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης οι φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν αποκτούν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα και οι κεκαρμένοι μοναχοί για το καθαρό ποσό της σύνταξης που καταβάλλεται σε αυτούς κατά το χρονικό διάστημα που διατηρούν την ανωτέρω ιδιότητα, εφόσον αυτό δεν υπερβαίνει το ποσό των εννέα χιλιάδων πεντακοσίων (9.500) ευρώ.

Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου