Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Παραδειγματική τιμωρία των 28 βυτιοφορέων στη Θεσσαλονίκη ζητά η ΠΟΠΕΚ


Nα παρέμβει o Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την αναθεώρηση της δίκης και την παραδειγματική τιμωρία των 28 βυτιοφορέων, που κατηγορούνται ότι αφαιρούσαν μικρές ποσότητες καυσίμων που προορίζονταν για πρατήρια της πόλης και τις κρατούσαν σε ιδιόκτητες δεξαμενές στα Διαβατά, ζητά η ΠΟΠΕΚ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «στις 16 Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκε στης Εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Κώστα Καντούρη με τίτλο «Καμπάνες για εμπόριο καυσίμων από βυτιοφορείς» στη Θεσσαλονίκη.

Αν όλα όσα αναφέρονται ...
στο ρεπορτάζ είναι αληθή και πραγματικά για την παραπομπή των κατηγορουμένων στη δίκη, μετά από παρακολούθηση των κινήσεών τους επί σχεδόν δύο μήνες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ) διαφωνεί με τις επιβληθείσες ποινές.

«Πρόκειται για 28 οδηγούς και ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, δύο αγοραστές καυσίμων και ιδιοκτήτες μάντρας, και έναν αστυνομικό ο οποίος είχε διατελέσει και διοικητής τμήματος της Θεσσαλονίκης, όπου γινόταν η «στράγγιση» των καυσίμων από τα βυτιοφόρα. Οι βυτιοφορείς σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρονται ότι αφαιρούσαν σε καθημερινή βάση μικρές ποσότητες καυσίμων που προορίζονταν για πρατήρια της πόλης και τις κρατούσαν σε ιδιόκτητες δεξαμενές στα Διαβατά».

Ποινές με αναστολή, για κατ’ εξακολούθηση διακίνηση κλεμμένων ποσοτήτων καυσίμων, ενθαρρύνει την παράνομη διακίνηση καυσίμων από την οποία καταγράφονται μεγάλες απώλειες δημοσίων εσόδων».


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου