Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Εβδομαδιαίες απώλειες 4,9% για το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Σε χαμηλότερα επίπεδα υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου, ανεβάζοντας τις εβδομαδιαίες απώλειες κοντά στο 5%, εν μέσω των ισχυρών στοιχείων για την πορεία της απασχόλησης που καθιστούν πιο πιθανή την αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed). 

Τόσο το πετρέλαιο τύπου WTI, όσο και το αργό Brent διαπραγματεύονταν, νωρίτερα, σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά στη συνέχεια διέγραψαν καθοδική πορεία, στον "απόηχο" της έκθεσης για την απασχόληση στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε πως τον Οκτώβριο δημιουργήθηκαν 271.000 νέες θέσεις εργασίας, εξέλιξη που ξεπέρασε τις προσδοκίες, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση του 2015 και έρχεται μετά από το "παράθυρο" που έχει ανοίξει η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, για αύξηση των επιτοκίων ακόμη και από τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, η τιμή του...
συμβολαίου του αργού, τύπου WTI, παραδόσεως Δεκεμβρίου, υποχώρησε κατά 91 σεντς ή 2% και έκλεισε στα 45,20 δολάρια το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ήτοι η χαμηλότερη τιμή από τις 27 Οκτωβρίου. Η εβδομαδιαία πτώση ανήλθε σε 4,9%.

Το αργό τύπου Brent έχασε 56 σεντς ή 1,2% στο ICE του Λονδίνου, και διαμορφώθηκε στα 47,42 δολάρια το βαρέλι, με τις απώλειες σε εβδομαδιαία βάση να ξεπερνούν το 4%.
Στο φυσικό αέριο, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου ενισχύθηκε ελαφρώς στα 2,371 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές μονάδες. 



ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου