Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Απώλειες για το αργό με "φόντο" τις προοπτικές ζήτησης των traders

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαια
Ήπιες απώλειες διαδέχτηκαν την απότομη άνοδο που κατέγραψε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης η τιμή του αργού, καθώς τα αδύναμα στοιχεία από το μεταποιητικό κλάδο των ΗΠΑ και ο λιγότερο απειλητικός τυφώνας αποδυνάμωσαν το ράλι. 

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Νοεμβρίου έκλεισε με πτώση 35 σεντς ή 0,8% στα 44,47 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό τύπου brent, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 68 σεντς ή 1,4% στα 47,69 δολ. το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών...
Markit, ο αμερικανικός μεταποιητικός κλάδος, εμφάνισε υποτονική ανάπτυξη το Σεπτέμβριο μετά το χαμηλό 22 μηνών που κατέγραψε τον Αύγουστο. Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,1 μονάδες το Σεπτέμβριο, οριακά ενισχυμένος από το χαμηλό 22 μηνών του Αυγούστου στις 53,0 μονάδες.
"Σημαντική πτώση των μετοχών, σημαντική πτώση του δολαρίου και σημαντική πτώση των εμπορευμάτων", λέει ο John Saucer, αντιπρόεδρος τομέα έρευνας και ανάλυσης της Mobius Risk Group.

Οι τιμές του αργού και των πετρελαϊκών προϊόντων σημείωναν νωρίτερα άνοδο από 2% έως 4% εξαιτίας πολλών παραγόντων, μεταξύ των οποίων και ο Τυφώνας Joaquin. Οι traders πιθανότατα υπερεκτίμησαν τις δυνάμει επιπτώσεις που θα είχε για τα διυλιστήρια της Ανατολικής Ακτής. Ωστόσο, η πρόγνωση του καιρού έδειξαν αργότερα πως ο τυφώνας είναι πιθανότερο να κατευθυνθεί προς τον ωκεανό.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου