Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για εργαζόμενους στην καθαριότητα στα ΕΛΠΕ

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις εποχές που ζούµε, η ανατροφοδοτούµενη κρίση δεν είναι µόνο του οικονοµικού συστήµατος και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αλλά και κρίση ηθικής και αξιών. Είτε στη µία είτε στην άλλη περίπτωση, οι εργαζόµενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και η νεολαία µας είναι αυτοί που τελικά πληρώνουν τα σπασµένα. Όπως λέει ο σοφός λαός «όταν το σπίτι του γείτονα πιάσει φωτιά, να
είµαστε σίγουροι πως θα καεί και το δικό µας».

Οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τους εργαζόµενους στην καθαριότητα στα ΕΛΠΕ, οι πρακτικές αλλά και η λογική η οποία φαίνεται πως διέπει τους νέους εργοδότες, συνιστούν ένα τέτοιο παράδειγµα.
Το Σωµατείο µας αλλά και όλοι οι συνάδελφοι, έχουµε...
αποδείξει τη σταθερή στάση µας αλλά και την αλληλεγγύη µας σε όλους όσους εργάζονται δίπλα µας, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Γι΄αυτό και δεν δικαιούµαστε να αδιαφορήσουµε, αντιθέτως υποχρεούµαστε για µία ακόµη φορά να πάρουµε θέση σε όλα αυτά τα στρεβλά τα οποία βλέπουµε να διαδραµατίζονται. Ελαστικές µορφές εργασίας, είτε έχει να κάνει µε τις ώρες απασχόλησης, είτε έχει να κάνει µε τον τόπο απασχόλησης, καθώς και υπογραφές σε συµβάσεις εργασίας χωρίς να δίνεται καν η δυνατότητα να διαβαστούν πρώτα, είναι µερικά από τα φαινόµενα που ζούµε.

Οφείλουµε όλοι, εργαζόµενοι αλλά και ∆ιοίκηση της Εταιρείας, να σεβαστούµε το δικαίωµα στην εργασία αλλά και στην αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων, πόσο µάλλον αυτών που έχουν την µεγαλύτερη ανάγκη.
Όλοι οι εργαζόµενοι στα ΕΛΠΕ, δηλώνουµε αλληλέγγυοι, θέτοντας τους εαυτούς µας στη διάθεση όσων µας χρειάζονται.

Καλούµε τη ∆ιοίκηση της Εταιρείας, να κάνει πράξη τις δεσµεύσεις της για έναν Όµιλο µε ανθρώπινο πρόσωπο και να µην επιτρέπει τέτοιου είδους αυθαιρεσίες που πολλές φορές ξεπερνούν και τα όρια των µνηµονιακών νόµων.
∆ηλώνουµε πως ως Σωµατείο εργαζοµένων που έχει θέσει προτεραιότητα τα εργασιακά δικαιώµατα αλλά και την ασφάλεια όλων των εργαζοµένων, είτε εργάζονται σε εργολάβο είτε στα ΕΛΠΕ, θα εναντιωθούµε σε κάθε εργοδοτική ασυδοσία και θα είµαστε δίπλα σε όλους τους εργαζόµενους. Αναµένουµε αποκατάσταση των προβληµάτων, έτσι όπως περιγράφονται και στην κοινή
επιστολή ΠΣΕΕΠ – ΕΥΑΕ ΒΕΑ & ΒΕΕ προς τη ∆ιοίκηση της Εταιρείας. 


ΠΗΓΗ:pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου