Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Φορητά «αυτοκίνητα» που χωρούν....στο σακίδιο (κυριολεκτικά)


Μία προσωπική, φορητή συσκευή μεταφοράς, την οποία ο χρήστης μπορεί να μεταφέρει μέσα σε ένα σακίδιο, δημιούργησε 26χρονος Ιάπωνας μηχανικός, ο οποίος κάνει λόγο για το πρώτο «αυτοκίνητο» που θα μπορεί να μεταφέρεται μέσα σε μία...τσάντα.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, ο 26χρονος Κουνιάκο Σάιτο και η ομάδα του στην Cocoa Motors πρόσφατα αποκάλυψαν το ηλεκτροκίνητο (κινείται με μπαταρία λιθίου) WalkCar: μία συσκευή μεταφοράς μεγέθους laptop, που εμφανισιακά θυμίζει μάλλον σανίδα του σκέιτμπορντ παρά αυτοκίνητο. Το WalkCar είναι φτιαγμένο από...
αλουμίνιο και ζυγίζει μεταξύ δύο και τριών κιλών, ανάλογα με το αν πρόκειται για την έκδοση για εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους.
Ο Σάιτο αναμένει να δει πολλές διαφορετικές χρήσεις για τον μεταφορέα του, που, όπως υποστηρίζει, έχει αρκετή δύναμη για να επιτρέπει το σπρώξιμο αναπηρικών καροτσιών. Το όχημα μπορεί να σηκώσει φορτίο μέχρι και 120 κιλών, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του είναι τα 10 χιλιόμετρα ανά ώρα, με αυτονομία 12 χιλιομέτρων μετά από τρίωρη φόρτιση. Όσον αφορά στην οδήγησή του, είναι εξαιρετικά εύκολη: με το που ο χρήστης σταθεί πάνω του, το WalkCar αρχίζει να κινείται αυτόματα, και σταματά όταν αυτός κατεβεί. Για αλλαγή κατεύθυνσης, απλά αλλάζει το κέντρο βάρος του (ακριβώς όπως σε μια σανίδα του σκέιτ). Βασικό πλεονέκτημα, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι το ότι δεν χρειάζεται χώρος παρκαρίσματος, καθώς ο χρήστης μπορεί να το πάρει μαζί του σε ένα σακίδιο.
Ο Σάιτο εκτιμά ότι η εφεύρεσή του μπορεί να σημειώσει μεγαλύτερη επιτυχία από άλλες πιο ογκώδεις συσκευές όπως το Segway ή το Winglet της Toyota. «Ίσως εγώ να το βλέπω έτσι, αλλά μου φαίνεται ότι οι ΗΠΑ είναι πάντα αυτές που εφευρίσκουν νέα προϊόντα και η Ιαπωνία τα παίρνει και τα βελτιώνει, δημιουργώντας νέες εκδόσεις. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, το WalkCar είναι ένα εντελώς νέο προϊόν...θέλω να δείξω στον κόσμο ότι και η Ιαπωνία μπορεί να καινοτομεί» λέει σχετικά.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κρατήσεις από το φθινόπωρο του 2015, μέσω Kickstarter. Η τιμή είναι 100.000 γιεν (περίπου 800 δολάρια). Η διάθεση αναμένεται να αρχίσει την άνοιξη του 2016.


ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου