Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για το Δημοψήφισμα


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Λίγες µόνο µέρες αποµένουν µέχρι την επόµενη Κυριακή, όπου η κυβέρνηση αποφάσισε, εν µέσω των διαπραγµατεύσεων µε τους θεσµούς, τη διενέργεια δηµοψηφίσµατος για το αν ο Ελληνικός λαός εγκρίνει ή όχι την τελευταία χρονικά πρόταση των δανειστών.
Το αποτέλεσµα του δηµοψηφίσµατος θα κρίνει δηλαδή το µέλλον της πατρίδας µας, το µέλλον των παιδιών µας. Πέρα όµως από αυτή ...
καθεαυτή τη διατύπωση των ψηφοδελτίων για το τι τελικά θα επιλέξουµε ως λαός και ως πολίτες αυτής της χώρας, οφείλουµε να εστιάσουµε σε συγκεκριµένα στοιχεία της συγκεκριµένης διαδικασίας, παραβλέποντας και το κλίµα των ηµερών, έτσι όπως
διαµορφώνεται από τα κραταιά (ακόµα) ΜΜΕ. Ρίχνοντας λοιπόν µια πιο προσεκτική µατιά στο νόηµα του δηµοψηφίσµατος, η τελική µας επιλογή έχει να κάνει µε το ποια Ευρώπη θέλουµε τελικά.

Θέλουµε µια Ευρώπη συντηρητική, τεχνοκρατική και εστιασµένη στην ευηµερία των αριθµών, των τραπεζών και των αγορών ή µήπως ήλθε η ώρα να επιλέξουµε να επαναφέρουµε µια Ευρώπη προσανατολισµένη στον άνθρωπο και στον Ευρωπαίο πολίτη; Μια Ευρώπη που θα σέβεται τη διαφορετικότητα και τη συνταγµατικά κατοχυρωµένη ελευθερία σκέψης έτσι όπως αποτυπώνεται σε όλα τα επιµέρους Συντάγµατα των κρατών – µελών της; Μια Ευρώπη που θα ηγεµονεύεται από συγκεκριµένα ισχυρά (οικονοµικά) κράτη – µέλη ή µια Ευρώπη που θα συναποφασίζουν οι ισχυροί µε τους ανίσχυρους και οι µικροί µε τους µεγάλους;

Αυτό είναι τελικά το βαθύτερο νόηµα του επερχοµένου δηµοψηφίσµατος και όχι το ευρώ ή δραχµή, όχι µέσα στην Ευρώπη ή έξω από αυτή.
Η ιστορία για µια ακόµα φορά µας έταξε ως λαό να δείξουµε εµείς το δρόµο για το ποια Ευρώπη θέλουµε. Να αποδείξουµε τη θέληση και την απόφασή µας προς την ισονοµία, τη ∆ηµοκρατία και τη συνεπακόλουθη ευηµερία των λαών. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ας επιδείξουµε ως εργαζόµενοι, ως πολίτες και λειτουργοί αυτής της χώρας, την απαιτούµενη ψυχραιµία και νηφαλιότητα, τώρα περισσότερο από ποτέ.
Ας µείνουµε µακριά από διχασµούς, αντεγκλήσεις και προστριβές, αλλά ήρεµοι και συνειδητοποιηµένοι ας επιλέξουµε αυτό που θεωρούµε πως πραγµατικά µας αξίζει.
Να σεβαστούµε κάθε διαφορετική άποψη όπως επίσης και το τελικό αποτέλεσµα, όποιο και αν είναι αυτό.
Παραµένουµε σταθεροί ενάντια σε κάθε µνηµόνιο, παραµένουµε σταθεροί ενάντια σε κάθε αντεργατική πολιτική.
Σε µια ∆ηµοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αρκεί φυσικά αυτή να υπάρχει και να λειτουργεί. Για αυτό όµως άµεσα υπεύθυνοι είµαστε εµείς όπως άλλωστε και το Σύνταγµα ορίζει. Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει το χρέος του και αυτό ακριβώς θα πράξει µε σοβαρότητα και υψηλό αίσθηµα ευθύνης.


ΠΗΓΗ:pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου