Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ για Δημοψήφισμα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ
Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Την Κυριακή καλούµαστε να εγκρίνουµε ή όχι την τελευταία χρονικά πρόταση των δανειστών ως αποτέλεσµα των διαπραγµατεύσεων µε την Ελληνική Κυβέρνηση.

Ακόµα και αν το ερώτηµα που τίθεται στο ψηφοδέλτιο είναι ξεκάθαρο στο τι ακριβώς αφορά, µια βαθύτερη µατιά µας δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθούµε την ευρύτερη εικόνα που διαφαίνεται.

       Το ακόµα κραταιό µιντιακό κατεστηµένο, ως γνήσιος εκφραστής της...
νεοφιλελεύθερης και νεοκαπιταλιστικής βορειοευρωπαϊκής ιδεοληψίας, προσπαθεί πάλι να επιβάλλει ψευτοδιλήµµατα, αναχρονισµούς, γνήσια εργοδοτικά και αντεργατικά συµφέροντα.

       Το κάνει µε έναν τρόπο ξεδιάντροπο και φαύλο, δείχνοντάς µας πως οι εντολοδόχοι και οι χρηµατοδότες τους, παίζουν τα ρέστα τους. Ποντάρουν στην εξαπάτηση, στο διχασµό και την εξόντωση κάθε γνήσιας και ξεκάθαρης λαϊκής εντολής ενάντια σε κάθε έννοια δικαίου, ελεύθερης σκέψης και πράξεων, απέναντι σε κάθε σταγόνα ∆ηµοκρατίας.

        Οι τραγικές εικόνες που αντικρίζουµε όλοι µας πλέον, συνταξιούχων και µισθωτών να συνωστίζονται σε ουρές µπροστά στα ΑΤΜ, έρχονται να προστεθούν στις ουρές των συνανθρώπων µας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, µπροστά από τα συσσίτια της εκκλησίας και φιλανθρωπικών οργανισµών, µπροστά από τον ΟΑΕ∆, µπροστά από Εφορίες και καταστήµατα της ∆ΕΗ. Ευθύνη φυσικά για όλα αυτά που βιώνουµε ως λαός, έχει και η σηµερινή κυβέρνηση που
ανέχτηκε την παρελκυστική τακτική της Υπερκυβέρνησης των Βρυξελλών έτσι ώστε να έχει βυθιστεί ένα ολόκληρο κράτος σε ένα ιδιότυπο καθεστώς «µετενέργειας». Ευθύνες όµως, δυσανάλογα µεγαλύτερες, έχουν όλες αυτές οι πολιτικές δεκαετιών που κατέλυσαν σταδιακά εργατικά, πολιτικά και δηµοκρατικά µας δικαιώµατα, καλλιεργώντας συστηµατικά και πολλές φορές απροκάλυπτα την υποτέλεια, τον ραγαδισµό και την κακώς εννοούµενη ατοµικότητα.

          Η θεωρία της «αριστερής παρένθεσης» είναι πλέον ξεκάθαρο πως είχε εξαρχής σαφές χρονοδιάγραµµα µε αρχή, µέση και τέλος. Επανέκαµψαν λοιπόν στο σύνολό τους όλοι οι µνηµονιακοί «γκαουλάιτερς» και διεκδικούν για µια ακόµα φορά τη νοµή της εξουσίας αλλά µε την λανθάνουσα έννοια του όρου, µιας και η πραγµατική εξουσία είχε παραδοθεί από καιρό σε αυτούς που χρηµατοδοτούσαν τη φτώχια µας. 

Εµείς λοιπόν ως λαός κυρίαρχος και υπεύθυνος, ως λαός µε πλήρη συνείδηση της Ιστορίας του αλλά και των σφαλµάτων που αντικειµενικά έχει πράξει, οφείλουµε να επαναδιατυπώσουµε τις σταθερές µας αξίες και την Ευρωπαϊκή µας προοπτική. Αλλά σε ποια Ευρώπη;

Σε µια Ευρώπη των λαών και όχι των αγορών.
Σε µια Ευρώπη της αλληλεγγύης και όχι των διαχωρισµών.
Σε µια Ευρώπη της ∆ηµοκρατίας και όχι της ηγεµονίας.
Σε µια Ευρώπη αξιών, σεβασµού, ανθρωποκεντρική και δίκαιη.

     Αυτό είναι το βαθύτερο νόηµα του δηµοψηφίσµατος, αυτή είναι και η επιλογή που  ως λαός καλούµαστε να πάρουµε.
Λέµε ΟΧΙ σε κάθε µνηµόνιο από όπου και αν προέρχεται.
Λέµε ΟΧΙ σε κάθε προσπάθεια υπονόµευσης της Ευρώπης που πραγµατικά θέλουµε και αξίζουµε.
Λέµε ΟΧΙ στο διχασµό, στις αντεγκλήσεις, στην παραπληροφόρηση.
Σεβόµαστε τη διαφορετικότητα στη σκέψη και την ελευθερία στην επιλογή.

                                            ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                              ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ


ΠΗΓΗ:pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου