Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Και η αγορά βλέπει ναυάγιο του ΔΕΣΦΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για δεσφα
Εξαιρούμε την πώληση του ΔΕΣΦΑ από τις νέες εκτιμήσεις μας λόγω αβεβαιότητας στη διαδικασία, αναφέρει το τελευταίο report της IBG για τον όμιλο των ΕΛΠΕ, καταγράφοντας το κλίμα που επικρατεί γύρω από το deal που θεωρητικά θα φέρει στο ταμείο της εταιρείας 212 εκατ. ευρώ. Η αβεβαιότητα αφορά τόσο στην ολοκλήρωση της πώλησης, λόγω των εκκρεμοτήτων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταγωνισμού και την απροθυμία της πλευράς των Αζέρων να απαντήσουν στα ερωτήματα της ΕΕ όσο και στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνηση που εφόσον επαναπροκηρύξει και αλλάξει τους όρους της πώλησης τότε το ποσό που θα προκύψει για τα ΕΛΠΕ θα είναι σαφώς μικρότερο. 
Υπενθυμίζεται ότι...
η υπόθεση της πώλησης έχει παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ από τον περασμένο Νοέμβριο και τον Ιανουάριο, η εξέτασή της ανεστάλη καθώς τα ενδιαφερόμενα μέρη και κυρίως η πλευρά των Αζέρων δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα και στα ερωτήματα των ευρωπαϊκών αρχών.
Πάντως η έκθεση της IBG για τα ΕΛΠΕ καταγράφει το θετικό περιβάλλον που επικρατεί στην αγορά διύλισης αυτήν την περίοδο, που σε συνδυασμό με το ισχυρό δολάριο αλλά και τη βελτίωση της λειτουργίας της Ελευσίνας ανεβάζει την αποτίμηση για τον όμιλο.
Είναι ενδεικτικό ότι τα περιθώρια της Μεσογείου διατηρούν την ανοδική τάση τους που ξεκίνησε από πέρυσι τον Ιούνιο, κυρίως εξαιτίας της πτώσης των τιμών του μαύρου χρυσού. 
Έτσι στον τομέα της διύλισης το νέο προϊοντικό μείγμα, οι εκτιμήσεις για την ισοτιμία του δολαρίου και η καλυτέρευση της Ελευσίνας, οδηγούν στην εκτίμηση ότι τα EBITDA θα κυμανθούν σε πολύ καλύτερα επίπεδα περί τα 420 εκ. ευρώ. 
Η IBG προχωρά σε αύξηση της τιμής στόχου από τα 6 στα 6,5 ευρώ και διατηρεί σύσταση αγοράς.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου