Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΚΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΣΚΕ ΕΚΟ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

·         Επιτέλους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας με 2σέλιδη Ανακοίνωσή της, που κυκλοφορεί μόλις προχθές, την 9/6/15 (έχει αναρτηθεί στο intranet / Συνδικαλιστικοί Φορείς / ΠΣΕΕΠ), επιχειρεί να ασχοληθεί ουσιαστικά με κάποια από τα σημαντικά θέματα για διεκδίκηση που απασχολούν άμεσα ή έμμεσα και τους εργαζόμενους στην ΕΚΟ ΑΒΕΕ (κι όχι μόνο).

·         Θέτει το θέμα των εργολαβικών και ζητά την πλήρη απασχόληση και μονιμοποίησή του, όπου αυτό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

·         Θέτει το θέμα της «εναρμόνισης των δύο συμβάσεων στην Εμπορία του Ομίλου ΕΛΠΕ» το οποίο και στηρίζει, αρκεί να εννοεί αυτό που και ο ΠΣΕΕΚ ανακοινώνει μετά τη Γενική Συνέλευσή του, δηλαδή πως θα διεκδικήσει (ΠΣΕΕΚ) τη Σύμβαση της ΕΚΟ ΑΒΕΕ (ΠΕΠ.ΕΚΟ).

·         Θέτει το θέμα του ΤΕΑΠΕΠ και δηλώνει πως επιμένει στην «αύξηση του ποσοστού χρηματοδότησης που είχε προταθεί από τον ΣΕΕΠΕ, για λόγους βιωσιμότητας του Ταμείου.».

Σχετικά με τα πιο πάνω, επισημαίνουμε...


1.    Το θέμα των εργολαβικών έχει τεθεί από την παράταξή μας ήδη από το 2012 (κι ίσως με καθυστέρηση ως καταγεγραμμένη απαίτηση για διεκδίκηση) στο Διοικητικό της ΠΕΠ.ΕΚΟ (ΔΣ 24/9/2012) και συνεχίζουμε να τονίζουμε με κάθε αφορμή (ανακοίνωση, διακήρυξη θέσεων κ.ά.) πως η εργολαβοποίηση της εργασίας (μαζί με τις συνέργειες) αφενός έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αφετέρου οδηγεί σε ανασφάλεια κι αβεβαιότητα όλο το προσωπικό του Ομίλου, με πολλά αρνητικά αποτελέσματα.

2.    Θέμα «εναρμόνισης των δύο Συμβάσεων στην Εμπορία του Ομίλου ΕΛΠΕ» ούτε υπάρχει, ούτε θέλουμε να υπάρχει ! Η απόφαση των Εργαζομένων στην ΕΚ είναι να διεκδικήσουν «την ίδια Σύμβαση» με την ΕΚΟ ΑΒΕΕ και θα είμαστε συμπαραστάτες στον αίτημά τους και στις διεκδικήσεις τους. Όσο για τη Σύμβαση της ΕΚΟ ΑΒΕΕ θα αποτελέσει αντικείμενο διεκδίκησης και διαπραγμάτευσης όταν έλθει η ώρα, από τους εργαζόμενους της ΕΚΟ ΑΒΕΕ με την συμπαράσταση όλων των εργαζομένων του Ομίλου.

3.    Το θέμα του ΤΕΑΠΕΠ πρέπει άμεσα α) να τεθεί υπ’ όψιν όλων των εργαζομένων στην ΕΚΟ ΑΒΕΕ μέσα από εκτεταμένη ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠ.ΕΚΟ που θα περιλαμβάνει και θα εξηγεί ενδεικτικά σημεία της αναλογιστικής μελέτης, καθώς και της προόδου των διαπραγματεύσεων του Ταμείου, ώστε να εξάγεται συμπέρασμα β) να λάβει απόφαση η ΠΕΠ.ΕΚΟ για την πρότασή της στην Ομοσπονδία, όπως έχουν κάνει αρκετά Πρωτοβάθμια Σωματεία ήδη από καιρό.

ΠΑΣΚΕ ΕΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου