Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Λαφαζάνης: Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας ότι έδωσα εντολή στα ΕΛΠΕ για σχέδιο για τα καύσιμα

lafazanis
Την έκπληξή του για το δημοσίευμα των «Νέων» που τον φέρει να έχει δώσει εντολή στα διυλιστήρια να προετοιμάσουν σχέδιο για επάρκεια καυσίμων εξέφρασε σήμερα από τη Ρωσία ο υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, κάνοντας λόγο για αποκυήματα νοσηρής φαντασίας.


«Τα ΕΛΠΕ έχουν πάγια τακτική λειτουργίας η οποία προβλέπει ακριβώς ...
το ύψος των αποθεμάτων και την πρακτική παραγγελιών για την προμήθεια. Αυτή η πρακτική δεν έχει αλλάξει σε τίποτα», αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης και προσθέτει:

«Οτιδήποτε άλλο αποβλέπει στην τρομοκράτηση του ελληνικού λαού με μυθοπλασίες που υπηρετούν απαράδεκτες σκοπιμότητες».

ΕΛΠΕ: Πάγια τακτική η διασφάλιση επάρκειας καυσίμων

Η διασφάλιση επάρκειας καυσίμων πέραν των 90 ημερών που προβλέπει ο νόμος και η σχετική Κοινοτική Οδηγία αποτελεί πάγια τακτική των Ελληνικών Πετρελαίων, δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γρηγόρης Στεργιούλης.

«Καμία εταιρία δεν προγραμματίζει μόνο για τους επόμενους τρεις μήνες», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Στεργιούλης.

Η τήρηση αποθεμάτων ασφαλείας, ικανών να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας για διάστημα 90 ημερών είναι υποχρεωτική για όλες τις χώρες της ΕΕ με βάση Κοινοτική Οδηγία. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Στεργιούλη ο οποίος βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα αποτελεί πάγια τακτική των ΕΛΠΕ να κατέχουν συμβόλαια μελλοντικής παράδοσης πετρελαίου, πέραν των τριών μηνών.

Τέλος, η πρακτική της εισαγωγής αργού έναντι πληρωμής με έτοιμα προϊόντα αντί για ρευστό, δεν είναι μηχανισμός που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς σε καύσιμα αλλά έχει χρησιμοποιηθεί διεθνώς σε περιπτώσεις έλλειψης ρευστότητας.

Ο κ. Στεργιούλης τονίζει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα επάρκειας καυσίμων και ότι το διυλιστήριο Ασπροπύργου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης (στο πλαίσιο των οποίων συνέβη το τραγικό δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς εργαζόμενους), σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία.


ΠΗΓΗ:.opinionpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου