Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η βιομηχανία των Βαλκανίων δίνει ραντεβού στο 4ο Balkans Oil & Gas Summit


Έχοντας λάβει την επίσημη υποστήριξη από όλες τις Βαλκανικές κυβερνήσεις, το 4ο Balkans Oil & Gas Summit αποτελεί τον πιο αξιοσημείωτο θεσμό στην Βαλκανική χερσόνησο. Από το 2012, το Συμπόσιο παραγματοποιείται κάθε χρόνο από την IRN στη χώρα.

Φέτος, η IRN θα συμπεριλάβει στην τριημερή ατζέντα της συνόδου θέματα σχετικά με την εξορυξη υδρογονανθράκων στη Μαύρη Θάλασσα και την Αδριατική. Την τρίτη μέρα της συνεδρίασης θα...
πραγματοποιηθεί σεμινάριο σε κλειστό κύκλο με θέμα τα αναπτυξιακά προγράμματα, τη γεωλογία καθώς και τους εν-ενεργεία και επερχόμενους γύρους αδειοδότησης.

Έχοντας στενές σχέσεις με τους περιφερειακούς φορείς των Βαλκανίων, η IRN έχει θεσπίσει ένα ετήσιο πρόγραμμα όπου κάθε χρόνο οι Βαλκανικές κυβερνήσεις συναντιούνται με τις σημαντικότερες εταιρείες στη βιομηχανία του πετρελαίου και φυσικού αερίου για να ανταλλάξουν απόψεις και να γνωριστούν καλύτερα. Αυτό τους δίνει την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων εισακούγοντας την γνώμη της βιομηχανίας ταυτόχρονα, στόχος του Συμποσίου είναι η ισχυροποίηση των διεθνών σχέσεων μεταξύ των χωρών, προσελκύοντας περισσότερους επενδυτές που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τομέα της ενέργειας.

Το 2014 η συγκεκριμένη σύνοδος συγκέντρωσε 300 Σύνεδρους, 70 εκ των οποίων προέρχονται από διεθνείς και εθνικές πετρελαικές εταιρείες. Οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται και ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, την Αλβανία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία ήταν παρούσες πέρυσι στη Σύνοδο.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους κολοσσούς ήταν τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Bankers Petroleum, η Weatherford, η Spectrum και η Aggreko ήταν ανάμεσα στους χορηγούς της προηγούμενης συνόδου, ενώ η Edison, η Gazprom, η Shell, η Wintershall, η Zeta Petroleum, η BG Group, η ΔΕΠΑ, η Bulgartansgaz, η INA, η ExxonMobil, η Petromanas, η Repsol, η Statoil, η Sonatrach, η SOCAR, η Plinacro, η Marathon Oil, η Romgaz και η San Leon.

Οι λόγοι για τους οποίους το Balkans Oil & Gas Summit αποτελέι την πιο σημαντική συνάντηση για την βιομηχανία των Βαλκανιών:

«Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή εμπειρογνώμονες της περιοχής για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου», Υπουργείο Ενέργειας & Βιομηχανίας, Αλβανία
«Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την Ελλάδα, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο και την Κροατία να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να ανταλλάξουν ιδέες, να καθιερωθεί η συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο. Πιστεύω ότι τα οφέλη θα είναι τεράστια για όλες τις Βαλκανικές χώρες. Ανυπομονούμε να παραστούμε στην επόμενη σύνοδο που θα γίνει η αφορμή να έρθουν περισσότερες επενδύσεις στις χώρες των Βαλκανίων», Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Υδρογονανθράκων
«Μία εξαιρετική ευκαιρία για τα διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη να μοιραστούν πολύτιμες πληροφορίες», Πρωτοβουλία Διαφάνειας Εξορυκτικών Βιομηχανιών (ΕΙΤΙ)
«Είναι μια εξαιρετική διάσκεψη και νομίζω ότι το γεγονός ότι η συμμετοχή αυξάνεται χρόνο με το χρόνο αποδεικνύει ότι υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την περιοχή, και ότι το συνέδριο αυτό γίνεται το πιο σημαντικό γεγονός για τα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη», Energean Oil & Gas
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: www.balkanssummit.com και στο ενημερωτικό δελτίο της διοργανώτριας στο οποίο μπορεί κάποιος να γραφτεί εδώ.

Να σημειωθεί ότι το Energypress είναι μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας του Συνεδρίου.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου