Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Να δοθεί εντολή σε πρατήρια των ΕΛΠΕ, Motor Oil να δίνουν πετρέλαιο στα φορτηγά, ζητούν οι μεταφορείς



Να δοθεί εντολή στα πρατήρια που ανήκουν στα ΕΛΠΕ και στην MOTOR OIL να εφοδιάζουν τα φορτηγά Δημόσιας Χρήσης με πετρέλαιο, με την εγγύηση του κράτους, ζητά το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ), με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή, ο κλάδος των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ., αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, εξαιτίας του κλεισίματος των τραπεζών, με ορατό τον κίνδυνο «λουκέτου» στις Εμπορευματικές Μεταφορές.


Ωστόσο, με στόχο την...

εύρυθμη τροφοδοσία της αγοράς, ένα από τα μέτρα που ζητά το ΠΣΧΕΜ είναι να δοθεί εντολή στα πρατήρια που ανήκουν στα ΕΛΠΕ και στην MOTOR OIL να εφοδιάζουν τα φορτηγά Δ.Χ. με πετρέλαιο, με την εγγύηση του Κράτους.

Όπως προειδοποεί το συνδικάτο, εάν η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τα όσα της ζητούνται, θα σταματήσουν οι μεταφορές και η τροφοδοσία όλων των α' υλών και προϊόντων -από αγροτικά και νοσοκομειακά μέχρι και είδη πρώτης ανάγκης-  με αρνητικές συνέπειες, τόσο στη χερσαία χώρα, όσο και στις νησιωτικές περιοχές, απειλώντας μεταξύ άλλων και τον τουρισμό.



ΠΗΓΗ
:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου