Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Αν οι μετανάστες ήταν ΑΠΕ, η Γερμανική ΕΕ θα είχε ήδη εκδώσει Ντιρεκτίβα ...


Η πληθυσμιακή έκρηξη σε Ασία και Αφρική, σε συνδυασμό με τους πολέμους που μαίνονται σε διάφορες περιοχές των δυο ηπείρων οδηγούν σε μια νέα εποχή μαζικών μεταναστεύσεων εκατομμυρίων κατοίκων και τα γεωπολιτικά δεδομένα είναι εντελώς συγκεκριμένα: Ελλάδα και Ιταλία είναι χώρες της ΕΕ και οι δυο γεωγραφικά πιο κοντινές στην Ασία και την Αφρική. Όσο λοιπόν η ΕΕ θα κρατά κλειστά τα σύνορα, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες απ' τις εμπόλεμες ζώνες θα θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο. 

Η για μια ακόμα φορά κατώτερη των περιστάσεων Γερμανική ΕΕ συνεδρίασε σε επίπεδο κορυφής στις 25-26 Ιουνίου στις Βρυξέλλες κι εκτός απ' το Ελληνικό ζήτημα ασχολήθηκε και με το ζήτημα της μετανάστευσης, που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στις Μεσογειακές χώρες και ιδίως Ελλάδα και Ιταλία. Τέσσερις ολόκληρες σελίδες αφιερώνει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη μετανάστευση, αλλά η πάνω εικόνα απεικονίζει ακριβώς την ουσία της απόφασης: "Europe needs a balanced and geographically comprehensive approach to migration, based on solidarity and responsibility. Following the decisions taken by the European Council last April, concrete measures have been taken to prevent further loss of life at sea, to find new ways of confronting smugglers and to intensify cooperation with countries of origin and transit, while respecting the right to seek asylum." Έτσι ξεκινά το κείμενο της απόφασης κι απ' την πολλή "geographically comprehensive approach" και την άλλη τόση "solidarity and responsibility" βλέπουμε στο κάτω μέρος της 2ης σελίδας "The UK will not participate".

Η πολλή "αλληλεγγύη και υπευθυνότητα" των Κέντρο- και ΒορειοΕυρωπαίων, που περίπου σφύριζαν αδιάφορα κοιτώντας το ταβάνι μέχρι ..
.
να τελειώσει η Σύνοδος Κορυφής και να ξεκοκαλίσουν τα μεζεκλίκια που τους περίμεναν, έφερε σε απόγνωση τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ρέντσι, που δεν μάσησε τα λόγια του: "If you do not agree with the figure of 40,000 (asylum seekers) you do not deserve to call yourself Europeans. If this is your idea of Europe, you can keep it. Either there's solidarity or don't waste our time.- Αν δεν συμφωνείτε με τον αριθμό των 40 χιλ. που ζητούν άσυλο, δεν αξίζετε να λέγεστε Ευρωπαίοι. Αν αυτή είναι η ιδέα σας για την Ευρώπη, μπορείτε να την κρατήσετε. Είτε υπάρχει αλληλεγγύη είτε μη σπαταλάτε το χρόνο μας". .

Η ΕΕ συμφώνησε να προχωρήσει στη μετεγκατάσταση 40 χιλ. προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία σε βάθος δυο χρόνων, αλλά ακόμα κι αυτή η "σταγόνα στον ωκεανό" του μεταναστευτικού προβλήματος είναι εντελώς κενή περιεχομένου, καθώς δεν συμφώνησαν σε κατανομή και η υποδοχή μεταναστών είναι εθελοντική για τις χώρες-μέλη, δεν είναι νομικά δεσμευτική. Η απόφαση για την κατανομή μεταφέρθηκε στον Ιούλιο, εάν και εφόσον υπάρξει συναίνεση.

Αν λοιπόν οι μετανάστες ήταν "αέρια του θερμοκηπίου" ή ΑΠΕ, η Γερμανική Ευρώπη θα είχε επιβάλλει μια λύση. Αλλά οι ψυχές των θαλασσοπνιγμένων αξίζουν προφανώς λιγότερο απ' τις ανεμογεννήτριες του Σόιμπλε και της Ζήμενς. Επιτέλους, και ο στρουθοκαμηλισμός της ΕΕ έχει όρια!


ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου