Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Λαφαζάνης: "Άμεση, ταχύτατη και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας στα ΕΛ.ΠΕ."

Αποτέλεσμα εικόνας για Λαφαζάνης: "Άμεση, ταχύτατη και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας στα ΕΛ.ΠΕ."
«Αυτό που ζητήσαμε - και το ζητήσαμε επειγόντως ως κυβέρνηση κι εγώ ως αρμόδιος υπουργός που εποπτεύει τα ΕΛ.ΠΕ. - είναι η άμεση και ταχύτατη και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας», δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ύστερα από σειρά συναντήσεων που είχε στον τόπο του ατυχήματος.

«Πρέπει να αποδοθούν, εδώ και τώρα, οι ευθύνες όπου...
υπάρχουν και να αναδειχθούν τα αίτια για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τέτοια συμβάντα στο μέλλον», τόνισε ο υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα εκ μέρους της κυβέρνησης την οδύνη του, αλλά και την συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

«Η ασφάλεια στα ΕΛ.ΠΕ. είναι το πρώτο μέλημά μας και θα κατοχυρωθεί. Δεν πρόκειται εμείς να επιτρέψουμε να υπάρξουν συνθήκες, στο μέλλον, για να επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες», επεσήμανε.

«Αυτό που προέχει είναι η ζωή και η υγεία των εργαζομένων», τόνισε. «Η ασφάλεια στη λειτουργία των ΕΛ.ΠΕ. είναι για μας ύψιστο καθήκον», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «η διερεύνηση αυτής της τραγωδίας είναι μια παρακαταθήκη για να ληφθούν τέτοια μέτρα, ώστε ατυχήματα και συμβάντα σαν το σημερινό να μην ξαναγίνουν ποτέ στα ΕΛ.ΠΕ.», - κάτι για το οποίο άλλωστε τον διαβεβαίωσε και η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ.

Αναφορικά με τα σενάρια για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα - σύμφωνα με τα οποία γίνεται λόγος για εργολαβικό λάθος και ελλειπή μέτρα ασφαλείας - ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι «αυτή την ώρα δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Ακούσαμε βεβαίως και τη διοίκηση και τους συνδικαλιστές - εκπροσώπους των εργαζομένων στην εταιρεία. Μιλήσαμε με τους εργαζόμενους. Πήγαμε στο χώρο της τραγωδίας».

«Η υπόθεση δεν πρέπει να παραπεμφθεί στις καλένδες. Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί αμέσως. Εδώ και τώρα. Και σε βάθος. Όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν και θα υπάρξει τιμωρία στους υπεύθυνους, εάν και εφόσον υπάρχουν. Να αναζητηθούν οι αιτίες και οι αιτίες να θεραπευθούν πάραυτα».

Ο κ. Λαφαζάνης επέμεινε στα ζητήματα της ασφάλειας λέγοντας: «Θέλουμε τα ΕΛ.ΠΕ να λειτουργούν με απόλυτη ασφάλεια. Η ζωή των εργαζομένων είναι πάνω απ' όλα. Πρέπει να εργάζονται με απόλυτη ασφάλεια και να ξέρουν ότι μπαίνοντας για να δουλέψουν, θα γυρίσουν στις οικογένειές τους ασφαλείς και υγιείς χωρίς να πειραχθεί ούτε μια τρίχα από το κεφάλι τους. Αυτό είναι για μας το πρώτο μέλημα».

Όπως είπε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ «τόσο η κυβέρνηση, όσο και η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ, θα κάνουμε το καλύτερο για να συμπαρασταθούμε στους τραυματίες αυτής της τραγωδίας και στις οικογένειές τους».
Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ευχή «να μην θρηνήσουμε θύματα».


ΠΗΓΗ: defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου