Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Το "πιο θερμό από ποτέ" 1ο τρίμηνο 2015 και το νέο Climate Gate. Ή μήπως πλέον Warming Gate;


Την είδηση για το "πιο θερμό από ποτέ" 1ο τρίμηνο 2015 θα τη διαβάσετε κάπου στα σίγουρα, θα σας την αναλύσουν τα δελτία προπαγάνδας της περιορισμένης αξιοπιστίας τηλεόρασης, ίσως την ακούσετε στα ραδιόφωνα κι αν τη γλιτώσετε απ' όλα αυτά, σας περιμένει στα σίγουρα την Κυριακή το Econews να σας πιπιλίσει το μυαλό με την "παγκόσμια υπερθέρμανση".

Πράγματι, το National Climatic Data Center του National Οceanic & Atmospheric Administration (NOAA) των ΗΠΑ έδωσε στη ..
.
δημοσιότητα την έκθεση για το 1ο τρίμηνο του 2015. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο Μάρτιος του 2015, και συνολικά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ήταν τα θερμότερα για τον πλανήτη από το 1880, οπότε υπάρχουν επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία. Η μέση θερμοκρασία στις ηπειρωτικές περιοχές του πλανήτη και τους ωκεανούς ήταν το Μάρτιο 0,85οC πάνω από το μέσο όρο του 20ού αιώνα, σπάζοντας κατά 0,05οC το ρεκόρ του 2010 για την περίοδο 1880-2015. Επίσης, στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου η μέση θερμοκρασία στις ηπειρωτικές περιοχές και τους ωκεανούς ήταν 0,82οC πάνω από το μέσο όρο του 20ού αιώνα και η μεγαλύτερη από το 1880, ξεπερνώντας το ρεκόρ του 2002 κατά 0,05οC. 

Το Μάρτιο έκανε αισθητή την παρουσία του το φαινόμενο El Niño, ανεβάζοντας αισθητά τις θερμοκρασίες στο Βόρειο ημισφαίριο και με πρόβλεψη πως θα συνεχίσει και το καλοκαίρι. Η χιονοκάλυψη στο Βόρειο ημισφαίριο ήταν μεγαλύτερη απ' το Μάρτιο 2014, η έκταση των πάγων στην Αρκτική ήταν το Μάρτιο η μικρότερη απ' το 1981, αλλά η έκταση των πάγων στην Ανταρκτική ήταν η 2η μεγαλύτερη απ' το 1979 κι ο πάγος του Μαρτίου εκεί αυξάνεται με ρυθμό 5% ανά δεκαετία.

Το να κοιτάς βέβαια τι έκανε το κλίμα ένα συγκεκριμένο μήνα καμιά αξία δεν έχει σ' ένα πλανήτη που εξελίσσεται διαρκώς επί 4,5 δισεκ. χρόνια και μαζί του αλλάζει και το κλίμα. Είναι σαν να κοιτάς πώς εξελίσσεται ένας θάμνος στο δάσος του Αμαζόνιου, είναι μια στατιστική λεπτομέρεια που χάνει την ουσία. 

Πάμε τώρα σ' αυτά που δεν υπάρχει απολύτως καμιά περίπτωση ν' ακούσετε απ' την τηλεόραση και το Econews: υπάρχουν νέες, επώνυμες καταγγελίες επιστημόνων για παραποίηση αρχείων θερμοκρασιών, προκειμένου να εμφανιστεί το 2015 ως πιο θερμό από άλλες χρονιές.


Στην έντυπη έκδοση της ελβετικής εβδομαδιαίας εφημερίδας "Die Weltwoche" (τεύχος 18, 30.4.2015, από το 2002 εκδίδεται σε μορφή περιοδικού), ο επιστημονικός συντάκτης Markus Schär γράφει ότι "Wir machen eine Erwärmung - Κατασκευάζουμε μια υπερθέρμανση", καθώς δεν έχει μόνο παραποιηθεί ύποπτα η τάση της παγκόσμιας θερμοκρασίας, αλλά και τα αρχεία δεδομένων της Ελβετικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας: "Der Anstieg der Temperaturen, der sich weltweit beobachten lässt, ist tatsächlich menschengemacht, ­zumindest zum Teil: Die Meteorologen korrigierten ihre Messdaten für die letzten, angeblich wärmeren Jahrzehnte nach oben, gerade auch jene von Meteo Schweiz." - Η αύξηση της θερμοκρασίας που παρατηρείται παγκοσμίως οφείλεται κατά ένα μέρος στον άνθρωπο: οι Μετεωρολόγοι διορθώνουν τα στοιχεία για τα τελευταία, θερμότερα έτη, ιδιαίτερα εκείνα που προέρχονται απ' τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ελβετίας".


Η εφημερίδα δίνει στη δημοσιότητα τα αρχικά (αριστερά) και τα "πειραγμένα" (δεξιά) διαγράμματα θερμοκρασιών για τη Σιόν (επάνω) και τη Ζυρίχη (κάτω), λέγοντας πως η πραγματική αύξηση είναι μόνο η μισή απ' όση εμφανίζεται, με αποτέλεσμα να διπλασιάζεται η κλίση της γραμμής τάσης.

Επισημαίνει επίσης πως τον Αύγουστο 2014 η εφημερίδα The Australian αποκάλυψε προσαρμογή σειράς μετρήσεων 80 ετών σε περιοχή της Victoria της Αυστραλίας σε τρόπο που μια ψύξη κατά 1οC ανά αιώνα να εμφανίζεται ως θέρμανση 2,3οC ανά αιώνα. Επίσης πως ο Βρετανός επιστημονικός συντάκτης Christopher Booker επεσήμανε τον Ιανουάριο 2015 στην Telegraph χειραγώγηση από τo Nasa Goddard Institute for Space Studies (Giss) των στοιχείων 3 σταθμών της Παραγουάης, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί το 2014 ως το θερμότερο έτος ιστορικά. 


Εκτός απ' την Ελβετία, την Αυστραλία και την Παραγουάη, υπάρχει και μια πολύ νέα αναφορά από το φυσικό της ενέργειας Mike Brakey πως η Nasa χειραγώγησε τα ιστορικά στοιχεία θερμοκρασιών της ΒΑ Πολιτείας του Μέιν στις ΗΠΑ, μειώνοντας τις θερμοκρασίες προηγουμένων ετών κατάλληλα, προκειμένου να διαμορφώνει αυξητική τάση στα τελευταία χρόνια (η μαύρη γραμμή δείχνει τα πραγματικά στοιχεία, η μπλε τα αλλοιωμένα και τα βέλη το μέγεθος της παρέμβασης). Ή, αλλιώς, αν η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που "πρέπει", τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα,  η Nasa πάντα μπορεί να τη φέρει στα μέτρα της. Οι ΒΑ Πολιτείες των ΗΠΑ πέρασαν φέτος ένα πολύ δύσκολο και μακρύ χειμώνα, με χιονοπτώσεις-ρεκόρ και ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες, που καθυστέρησαν την ανθοφορία των δέντρων. Αλλά όλοι οι κυβερνητικοί εμφανίζονται σίγουροι πως για τα "ακραία καιρικά φαινόμενα" (τη νέα ορολογία για την ανύπαρκτη πλέον υπερθέρμανση) φταίει η "ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή".


Ο Christopher Booker επεσήμανε στο άρθρο του μια εξαιρετικά "άβολη" αλήθεια, άγνωστη στον πολύ κόσμο: "Up to 80 per cent or more of the Earth’s surface is not reliably covered at all. Furthermore, around 1990, the number of stations more than halved, from 12,000 to less than 6,000 – and most of those remaining are concentrated in urban areas or places where studies have shown that, thanks to the “urban heat island effect”, readings can be up to 2 degrees higher than in those rural areas where thousands of stations were lost. - Πάνω απ' το 80% ή περισσότερο της επιφάνειας της γης δεν καλύπτεται αξιόπιστα [από δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών]. Επιπλέον, γύρω στο 1990, το πλήθος των σταθμών μειώθηκε περισσότερο απ' το μισό, από 12.000 σε λιγότερο από 6.000 και οι περισσότεροι απ' αυτούς που παρέμειναν είναι συγκεντρωμένοι σε αστικές περιοχές ή σε περιοχές όπου οι μελέτες έχουν δείξει πως, χάρη στο φαινόμενο της "αστικής θερμικής νησίδας", οι μετρήσεις μπορεί να είναι έως 2 βαθμούς υψηλότερες απ' ό,τι σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου χιλιάδες σταθμών χάθηκαν".

Πληθαίνουν ανά τον κόσμο οι φωνές που αποκαλύπτουν κάθε τόσο στοιχεία της μεγαλύτερης απάτης που στήθηκε ποτέ σε διακυβερνητικό επίπεδο. Το ίντερνετ δίνει δυνατότητα να μιλήσουν πλέον και οι πολίτες, όχι μόνο οι κυβερνήσεις, όχι μόνο τα καθεστωτικά Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης. Ο διάλογος θα γίνεται πλέον με επιστημονικά επιχειρήματα, όχι με καθεστωτικούς δογματισμούς κι αφορισμούς. Το "πίστευε και μη ερεύνα" δεν περνάει πια, δεν ταιριάζει στις σύγχρονες δημοκρατικές αντιλήψεις.


ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου