Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Κύπρος: Δημιουργία επενδυτικού ταμείου για έσοδα από υδρογονάνθρακες επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Τη δημιουργία επενδυτικού ταμείου, το οποίο θα διαχειρίζεται τα έσοδα από τα γηγενή κοιτάσματα υδρογονανθράκων, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, στη συνάντησή του με το...
Συμβούλιο Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΣ), ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι το υπουργείο του θεωρεί τον τομέα της ενέργειας ως τον κύριο μοχλό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Το υπουργείο, είπε, ασχολείται άμεσα και έμμεσα με αρκετά ενεργειακά θέματα. Μεταξύ άλλων ανέφερε την προετοιμασία της Κύπρου για τη διαχείριση των εσόδων από τα γηγενή κοιτάσματα υδρογονανθράκων και τις επενδύσεις στον ευρύτερο ενεργειακό τομέα.

Όσον αφορά στο πρώτο, ήδη το κυπριακό ΥΠΟΙΚ επεξεργάζεται τη δημιουργία επενδυτικού ταμείου όπου θα γίνεται η διαχείριση των εσόδων από τα γηγενή κοιτάσματα υδρογονανθράκων με τρόπο αξιόπιστο και διαφανή, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ασφαλιστικές δικλίδες για συνεχή έλεγχο.

Για το δεύτερο θέμα χρειάζεται η κατάρτιση σχετικών ελκυστικών επενδυτικών ευκαιριών για επενδύσεις στον ευρύτερο ενεργειακό τομέα από ιδιωτικές εταιρείες ή/και συμπράξεις ιδιωτών με το δημόσιο όπου αναμένεται σχετική χρηματοδότηση από ευρωπαϊκές τράπεζες.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου