Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ


Η σκέψη όλων των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, είναι κοντά στους έξι συναδέλφους μας που δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Δυστυχώς, παρά τα όσα συνέβησαν, κάποιοι Δ/ντές δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα των στιγμών και σχεδιάζουν τη συνέχιση των εργασιών σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό.
Το Δ.Σ. του Σωματείου μετά από έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα σήμερα 09/05/15, να προκηρύξει δύο (2) 24ωρες γενικές απεργίες, την Κυριακή 10/05/15 και τη Δευτέρα 11/05/15, σαν απάντηση στο δραματικό δυστύχημα της 08/05/15 στον Ασπρόπυργο, τον σοβαρότατο τραυματισμό των συναδέλφων μας αλλά και την ανεύθυνη στάση στελεχών της Εταιρείας.
Καλούμε για μια ακόμα φορά την Εταιρεία να αλλάξει στάση και να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που εδώ και πολύ καιρό θέτει το Σωματείο και που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με τόσο δραματικό τρόπο. Πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν οι απαραίτητες προσλήψεις σε παραγωγή και συντήρηση για να σταματήσουν επιτέλους τα 12ωρα και η συνεχής εντατικοποίηση.
Να εφαρμοστεί αυστηρά το 8ωρο σε όλους τους εργαζόμενους, ανθρώπινη αντιμετώπιση, αξιοπρεπείς μισθοί, εκπαίδευση όλων των εργαζομένων σε εργολαβικές εταιρείες. Άμεση επανεξέταση του χρονοδιαγράμματος της γενικής συντήρησης των ΒΕΑ, με αυστηρή τήρηση των διαδικασιών με στόχο την ασφάλεια στην εργασία, λαμβάνοντας υπόψη τους νόμους για ασφαλείς συνθήκες εργασίας, αλλά και το μέγεθος, την πολυπλοκότητα και την επικινδυνότητα των εργασιών στα διυλιστήρια.
Ζητάμε αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες της Επιτροπής Διερεύνησης των αιτιών του δυστυχήματος στις ΒΕΑ, να γίνει συνάντηση με τη Διοίκηση της Εταιρείας για να δρομολογηθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα και να μην ξαναζήσουμε ποτέ στα ΕΛΠΕ όσα ζήσαμε τις μέρες αυτές.

                                    ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ 

                  Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου