Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΣΥ ΒΕΘ

Αποτέλεσμα εικόνας για κρανος εργασιας

Συναδέλφισσες, οι
       
            Σε μια συγκυρία πολύ δύσκολη για τους εργαζόμενους, μετά από πέντε μνημονιακά χρόνια διάλυσης των εργασιακών και κοινωνικών σχέσεων στη χώρα και παρά την επιδείνωση των οικονομικών για όλους τους Έλληνες, οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ. συνεχίζουμε να στεκόμαστε όρθιοι.
           Κρατήσαμε υψηλά το επίπεδο επαγγελματισμού, υπευθυνότητας και παραγωγικότητας, χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια, και όλα αυτά μέσα από πολύ  δουλειά  και εξαντλητικά ωράρια.
          Μεγάλη απόδειξη, τα επιτεύγματα των εργαζομένων στις Β.Ε.Θ. στην ασφάλεια, (1.500.000 ώρες χωρίς ατύχημα έως τα τέλη του 2014), αλλά και στην αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών του Φεβρουαρίου σε ΔΙ.ΘΕ., και Πολυπροπυλένιο.
          Σαν ΠΕ.ΣΥ. εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους εργαζόμενους-ες των Β.Ε.Θ., που από τα μέσα Φεβρουαρίου και κατά τη διάρκεια πρωτόγνωρων καταστάσεων που αντιμετώπισαν από τα διαδοχικά σταματήματα και ξεκινήματα, τόσο του Διυλιστηρίου όσο και του Πολυπροπυλενίου, κατάφεραν να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των εργοστασίων, με τον καλύτερο τρόπο.
          Όλα αυτά όμως τα προβλήματα δεν είναι τυχαία και θα συνεχίσουν να  προκύπτουν  εάν δεν παρθούν μέτρα από την Εταιρεία, για την στήριξη των εργοστασίων και των Τμημάτων Υποστήριξης.
          Γιατί οι κενές θέσεις εργασίας, τα 12ωρα και η κούραση που  συσσωρεύεται  πάνω  από τους εργαζόμενους πρέπει να σταματήσουν.
          Γι’ αυτό ζητάμε άμεση δρομολόγηση των απαιτούμενων προσλήψεων από την  Εταιρεία, για να ενισχυθούν  τα  τμήματα και οι μονάδες που  πιέζονται  από  έλλειψη  κόσμου.  Παράλληλα  να  σταματήσει  η  Διοίκηση  των  ΕΛ.ΠΕ.  τον  συγκεντρωτικό      τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της και να  δρομολογήσει  άμεσα,  μια  πιο  αποκεντρωμένη λειτουργία, υποστηρίζοντας τα Τμήματα (Προσωπικού, Πληροφορικής, Λογιστηρίου, Αποθήκης κλπ.) που τα τελευταία χρόνια έχουν συρρικνωθεί τόσο  ώστε  πολλές φορές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της δουλειάς, παρά την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων.
         Τώρα που οι θεωρίες για “ζημιογόνες” Β.Ε.Θ. έχουν πέσει στο κενό και η πραγματικότητα έδειξε την τεράστια σημασία των εργοστασίων της Θεσσαλονίκης στην συνολική θετική  παραγωγική  και  οικονομική  λειτουργία  των  ΕΛ.ΠΕ., είναι  ώρα  να  σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα που δυσκολεύουν τη δουλειά και τη ζωή των εργαζομένων και να τα λύσουμε τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου