Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΓΣΕΕ: "Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι τηλεπαιχνίδι"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΣΕΕ
Τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Ρωμανιά, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «νοθευμένες» τις αναλογιστικές μελέτες, που οδήγησαν στις περικοπές των συντάξεων, σχολίασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, στη διάρκεια ημερίδας της Συνομοσπονδίας για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην εργασία.

«Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι τηλεπαιχνίδι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία «να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη και όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα». 

«Οι περικοπές των συντάξεων ήταν το αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών και έγιναν χωρίς αναλογιστικές μελέτες», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας εμφανίστηκε επιφυλακτικός σχετικά με τη πρόταση για διοχέτευση των διαθεσίμων των ταμείων σε ρέπος για ολιγοήμερο δανεισμό. «Συμφέρουσες λύσεις τις έχουμε δει κατ' επανάληψη να γίνονται συμφέρουσες ανατροπές» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.

Για το ίδιο θέμα οι άλλοι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, που συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών ταμείων, ζήτησαν νομοθετική ρύθμιση που να καλύπτει την όλη διαδικασία.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου