Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΕΛΠΕ: Προοπτικές 2015 και μερισματική πολιτική...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Σε ότι αφορά το μέρισμα οι υψηλές ζημιές των αποθεμάτων αναστέλλουν την πιθανότητα διανομής μερίσματος για την περυσινή χρήση... Ωστόσο ενδέχεται να υπάρξει εκ νέου η διανομή προμερίσματος, εφόσον η εταιρία συνεχίσει την καλή πορεία των αποτελεσμάτων της στην φετινή χρήση. 

Το 2015 ξεκινάει με προγραμματισμένες επενδύσεις 136 εκατ. ευρώ, ενώ οι επαναλαμβανόμενες εξοικονομήσεις αναδιάρθρωσης από την χρήση που τελείωσε πέρυσι εκτιμώνται σε 24 εκατ. ευρώ. Εξαιρετικές προοπτικές για ένα δυνατό πρώτο τρίμηνο... Το περιβάλλον στα περιθώρια διύλισης παραμένει ευνοϊκό στο δίμηνο (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου) και σε συνδυασμό με τις ικανοποιητικές καταναλώσεις της εγχώριας αγοράς διαμορφώνουν εξαιρετικές προοπτικές για ένα δυνατό πρώτο τρίμηνο δεδομένης της μη ύπαρξης νέων ζημιών από αποτίμηση αποθεμάτων. 

Εφόσον δε ο Μάρτιος κλείσει στα τρέχοντα επίπεδα τιμών για το αργό πετρέλαιο, τότε είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και έκτακτα κέρδη από την αποτίμηση των αποθεμάτων ενισχύοντας έτσι λογιστικά τα ίδια κεφάλαια


ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου