Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Αυτη είναι η λίστα με τα μέτρα που στείλαμε- Τι αποκαλύπτει το Reuters

Αυτη είναι η λίστα με τα μέτρα που στείλαμε- Τι αποκαλύπτει το Reuters
Η  Ελλάδα δεσμεύεται, με τη λίστα Βαρουφάκη,να μην υποχωρήσει από τις αποκρατικοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί και διαβεβαιώνει πως οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης δε θα έχουν δημοσιονομικό κόστος.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Ρόιτερς επισημαίνεται ότι η έγκριση του ελληνικού εγγράφου είναι απαραίτητη για την επικύρωση της τετράμηνης παράτασης που συζητήθηκε στο Γιουρογκρούπ της Παρασκευή.
Ακόμη, σημειώνει ότι η λίστα περιλαμβάνει μέτρα για την μεταρρύθμιση της φορολογικής πολιτικής και τη συγκράτηση των δαπανών σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής.

Περιέχεται επίσης δέσμευση για την ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων και για την αντιμετώπιση «παραθύρων και κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδοτηση» - σε μια προφανή κίνηση εξεύρεσης συμβιβασμού μεταξύ του δεδηλωμένου στόχου της κυβέρνησης να αποφύγει περαιτέρω μειώσεις συντάξεων όπως ζητούσαν προηγουμένως οι ελεγκτές της ΕΕ και του ΔΝΤ, σχολιάζει το Ρόιτερς.

Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για την αναμόρφωση του μισθολογίου στον δημόσιο τομέα ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω μείωση των μισθών, αλλά θα διασφαλίσει ότι το σύνολο των δαπανών μισθοδοσίας δεν θα αυξηθεί. Δεσμεύεται επίσης ότι θα εισαγάγει σταδιακά τις συλλλογικές διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση του κατώτατου μισθού στο μέλλον, αλλά και ότι οποιαδήποτε τέτοια αύξηση θα γίνει σε συνεννόηση με τους ευρωπαίους και άλλους εταίρους.

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο που στάλθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, μεταφρασμένο στα ελληνικά.


ΠΗΓΗ:.fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου