Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΕΣ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ DC


Συντασσόμαστε με τη ΓΣΕΕ και όλους τους συναδέλφους μας από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο που παρευρίσκονται σε αυτό το φόρουμ, και εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Ελλάδα και τους Έλληνες εργαζόμενους.

Οι περιστάσεις είναι κρίσιμες. Σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φτώχειας.

Ένα στα τέσσερα παιδιά και ένας στους πέντε ενήλικες στην Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρή υλική στέρηση.

Όλοι αυτοί οι δείκτες αυξήθηκαν σημαντικά από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση και η Τρόϊκα μπήκε στη χώρα.

Και δεν είναι μόνο η περικοπή μισθών στην Ελλάδα αλλά και το γεγονός πως οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται καν ή πληρώνονται με καθυστέρηση πολλών μηνών ή καταβάλλεται ένα μόνο μέρος του μισθού και μάλιστα υπό τη μορφή γευμάτων ή κουπονιών για διαμονή σε ξενοδοχεία.

Βεβαίως τώρα, εσείς στο ΔΝΤ θα μπορούσατε να πείτε πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα χωρίς την Τρόϊκα. Όμως, το επιχείρημα αυτό δεν είναι πειστικό. Σαφώς δεν πείθει το 75% των Ελλήνων που, αυτήν την εβδομάδα, σε μια δημοσκόπηση δήλωσαν πως στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση τους που υιοθετεί σκληρή στάση στο θέμα της Τρόϊκα.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί να συνεχιστεί στην Ελλάδα, ούτε στην Ισπανία, στην Ιταλία και σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπου εφαρμόζονται οι ίδιες συνταγές με τα ίδια αποτελέσματα.

Εμείς στη ΣΕΣ ζητάμε μια αλλαγή πορείας για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Θέλουμε μια πραγματική αλλαγή πορείας. Δε θέλουμε ακόμα ένα αποτυχημένο πείραμα όπου τα αποπληθωριστικά
προβλήματα της λιτότητας θα αντικατασταθούν από μια παρόμοια αποπληθωριστική πολιτική διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσει σε ανταγωνισμό μεταξύ των εργαζόμενων σε όλη την Ευρώπη για θέματα μισθών και συνθηκών εργασίας.

Το ΔΝΤ θα έπρεπε να έχει τη ικανότητα να κατανοεί την πραγματική διάσταση των πραγμάτων. Παρακαλούμε το ΔΝΤ να αξιοποιήσει πλήρως αυτήν την ικανότητα. Η Ευρώπη την χρειάζεται



ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου