Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Θέσπιση ελληνικής ΑΟΖ ζητούν οι φοιτητές του τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης


Τον προβληματισμό τους αναφορικά με τις δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την ενεργειακή πολιτική της χώρας εκδηλώνουν οι φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης, δια στόματος του εκπροσώπου τους Νικήτα Μαζαράκη.
Όπως σημειώνει ο ίδιος, η θέσπιση ελληνικής ΑΟΖ και ο καθορισμός συγκεκριμένου πλάνου αξιοποίησης του εργαλείου αυτού μπορούν να δώσουν ώθηση για ανάπτυξη της Ελλάδας.
Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή τους, οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί του ΤΕΙ Κρήτης αναφέρουν ότι «στις 25 Ιανουαρίου ο Ελληνικός λαός ψήφισε αλλαγή, είπε όχι στις πολιτικές λιτότητας αλλά πιο πολύ είπε όχι στον κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού της χωράς.
Καθώς λοιπόν οι σκακιέρες αλλάζουν και νέα νοητικά σχήματα εισέρχονται η απαραίτητη για την Ελλάδα καινοτομία πρέπει να έρθει από τη μήτρα του λαού αυτού, από τη Θάλασσα!
Η θέσπιση της Ελληνικής ΑΟΖ και ο καθορισμός συγκεκριμένου πλάνου αξιοποίησης του εργαλείου αυτού μπορούν να δώσουν την ώθηση για ανάπτυξη των κομματιών μας τόσο σε τακτικό όσο και σε στρατηγικό επίπεδο καθορίζοντας μια πολιορκητική γεωμετρία ενάντια στις προκλήσεις!
Μας προβληματίζουν λοιπόν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για πάγωμα του διαγωνισμού, που ήδη ανάγκασαν μεγάλες επενδυτικές εταιρείες να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους. Μας προβληματίζει όμως ακόμα περισσότερο ότι ενώ έγιναν επίσημες δηλώσεις για διακοπή δεν υπήρξε συγκεκριμένη βιώσιμη και ανταγωνιστική αντιπρόταση, δίνοντας στην κοινωνία την αίσθηση ενός άκαρπου παρεμβατισμού με αποτέλεσμα την ανάσχεση του χρονικού ορίζοντα της εξόρυξης με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ταυτόχρονα θα θέλαμε η ανάπτυξη να είναι ισομετρική και να συνοδεύεται με «επενδύσεις» σε γνώση και εξειδίκευση του Έλληνα μηχανικού αφού κάθε τι άλλο διαφορετικό θα οδηγούσε τουλάχιστον σε σύνθλιψη των αμοιβών.
Ως φοιτητές του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης έχουμε αιτηθεί την μελέτη δημιουργίας μεταπτυχιακού τίτλου σε τεχνολογίες πετρελαίου και φυσικού αερίου θεωρώντας ιδιαίτερης σημασίας την κατάρτιση επιστημονικού προσωπικού στον κλάδο. Να υπενθυμίσουμε πως υπάρχουν μόνο δύο αντίστοιχοι τίτλοι σε Ελληνικά ιδρύματα όταν η Κύπρος έχει ήδη έξι, ενώ σε ΕΠΑΛ της Κρήτης προστίθενται ανάλογες ειδικότητες οικοδομώντας τα θεμέλια ενός φιλόδοξου προγράμματος. Και όταν το ζητούμενο είναι το υψηλά στρατηγικό, ρόλο παίζει ο χρόνος στον οποίο θα διαλέξουμε να δράσουμε ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες και να αλλάξουμε σκακιέρα.
Από την Κρήτη στην Καβάλα και από εκεί έως την Κύπρο συνθέτουμε μια νέα γενιά γιατί γνωρίζουμε ότι κανείς δεν θα μας προσφέρει τίποτα αν εμείς δε το διεκδικήσουμε, ούτε δουλειά ούτε λεφτά ούτε δικαιώματα ούτε τίποτα, είναι στο χέρι μας να πράξουμε το δικό μας κομμάτι σε μια στρατηγική ανθρωπότητας για να έχουμε ανθρωπότητας στρατηγική».


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου