Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Βουτιά άνω του 5% για το αργό


Βουτιά άνω του 5% σημείωσε το αργό την Τρίτη επιστρέφοντας στο επίπεδο των 50 δολ. το βαρέλι με την έντονη νευρικότητα να κάνει την επανεμφάνιση της εν αναμονή των κυβερνητικών στοιχείων που θα ανακοινωθούν αύριο για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου έχασε 2,84 δολ. ή 5,4% κλείνοντας στα 50,02 δολ. το βαρέλι. Αυτό ήταν το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 4 Φεβρουαρίου. 

Το αργό Brent παραδόσεως Μαρτίου έχασε 1,91 δολ. ή 3,3% στα 56,43 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνο. 

Οι τιμές είχαν καταγράψει συνολικά κέρδη σχεδόν 9% στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις εν μέσω προσδοκιών ότι η μείωση της δραστηριότητας στην πετρελαϊκή βιομηχανία θα βοηθήσει να μειωθεί το πλεόνασμα του πετρελαίου.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας στο μεσοπρόθεσμο outlook που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τοποθέτηση τη μέση τιμή του Brent στα 55 δολ. το βαρέλι το 2015 για να σκαρφαλώσει στα 60 δολ. το 2016 και στα 73 δολ. το 2020. 

Η Υπηρεσία εκτίμησε ότι η ανάκαμψη των τιμών φαίνεται να είναι «αναπόφευκτη” καθώς η υπερπροσφορά αναμένεται να αρχίσει να υποχωρεί από το δεύτερο μισό του έτους.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου