Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Άλμα άνω του 2% για το αργό με ώθηση από τον ΟΠΕΚ


Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το αργό συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις μετά την ανοδικά αναθεώρηση των προβλέψεων για την παγκόσμια ζήτηση από τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου κέρδισε 1,17 δολ. ή 2,3% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 52,86 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Ο ΟΠΕΚ εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος για την πορεία της ζήτησης παρά την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη και την επιβράδυνση της δραστηριότητας σε ορισμένες περιοχές της Ασίας.

Στη μηνιαία του έκθεση ο Οργανισμός αναφέρει πως η ζήτηση για το αργό πετρέλαιο θα αυξηθεί κατά περίπου 110.000 βαρέλια ημερησίως στα 29,2 εκατ. βαρέλια το 2015, έπειτα από ανοδική αναθεώρηση της τάξης των 400.000 βαρελιών ημερησίως.

Οι τιμές του πετρελαίου – οι οποίες υποχωρούν 50% από πέρυσι τον Ιούνιο – ανταποκρίθηκαν έντονα ανοδικά στις νέες προβλέψεις του ΟΠΕΚ. 

Τον περασμένο Νοέμβριο ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το ανώτατο όριο παραγωγής, βάζοντας ως προτεραιότητα το μερίδιο αγοράς και όχι την υπεράσπιση των τιμών.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου