Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Goldman: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για αργό και Brent το 2015

Goldman: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για αργό και Brent το 2015
Νέα πτώση, πάνω από ένα δολάριο καταγράφουν τη Δευτέρα οι τιμές πετρελαίου καθώς η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την πορεία τους το 2015.

Την ίδια στιγμή, καταλυτικός παράγοντας αποτελεί και το γεγονός ότι σημειώθηκαν πυρκαγιές σε διυλιστήρια στο Οχάιο και την Πενσυλβάνια το σαββατοκύριακο, μειώνοντας τη ζήτηση για το αμερικανικό αργό.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs υποβάθμισαν τις προβλέψεις τους για την τιμή του Brent το 2015 στα $50,40 το βαρέλι από τα $83,75. Επίσης, υποβάθμισαν τους στόχους για το αργό στα $47,15 το βαρέλι από τα $73,75, σημειώνοντας ότι πρέπει να παραμείνει κοντά στα 40 δολάρια για το μεγαλύτερο μέρος του εξαμήνου του 2015 για να στηρίξει τις επενδύσεις στο σχιστολιθικό αέριο.

Τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2009 κι έχουν υποχωρήσει για επτά συνεχείς εβδομάδες.

Το αργό για παράδοση Φεβρουαρίου βρέθηκε 1,1 δολάρια χαμηλότερα στα 47,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent βρέθηκε χαμηλότερα 1,37 στα 48,74 το βαρέλι.

Η πτώση του πετρελαίου τον Νοέμβριο έχει συντείνει στην επιβράδυνση της ανάπτυξης του σχιστολιθικού αερίου στις ΗΠΑ, που προκάλεσε εξαρχής τον ανταγωνισμό της Σαουδικής Αραβίας με τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, η Βενεζουέλα ανακοίνωσε την Κυριακή ότι συμφώνησε να συνεργαστεί με την Σαουδική Αραβία για την ανάκαμψη της αγοράς πετρελαίου.

“Τα θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς πετρελαίου αλλάζουν σταδιακά, αντιδρώντας στην απότομη πτώση των τιμών πετρελαίου, ενώ πρόκειται να έχουν μεγάλο αντίκτυπο και στις ισορροπίες της αγοράς μόνο το δεύτερο μισό του 2015” τονίζουν οι αναλυτές της Barclays, οι οποίοι αναμένουν το πετρελαϊκό πλεόνασμα να αυξηθεί κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα το α' τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με τους τρεις προηγούμενους μήνες.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου