Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Έχασε το επίπεδο των 100 δολαρίων το αργό


Διεύρυνε τις μηνιαίες του απώλειες το πετρέλαιο την Πέμπτη, με τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ να οδηγούν την τιμή κάτω από το επίπεδο των 100 δολαρίων το βαρέλι. 

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 2,10 δολάρια ή 2,1%, κλείνοντας στα 98,77 δολάρια το βαρέλι.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Μαρτίου, καθώς επίσης και για ένα επίπεδο που ωθεί τις απώλειες του μήνα στο 6,8% έπειτα από δύο διαδοχικούς μήνες ανόδου. Το ποσοστό της πτώσης του Ιουλίου ήταν το μεγαλύτερο από το Μάιο του 2012.

Η τιμή του αργού, τύπου brent υποχώρησε κατά 49 σεντς στο χρηματιστήριο ICE του Λονδίνου, κλείνοντας στα 106,02 δολάρια το βαρέλι. Από τις αρχές του μήνα, το brent έχασε 5,6%, έπειτα από τρεις διαδοχικούς μήνες ανόδου. Το selloff διατηρήθηκε παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις και τη διεύρυνση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ έδειξαν πτώση κατά 3,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 25 Ιουλίου, έναντι εκτιμήσεων αγοράς για πτώση κατά 1,8 εκατ. δολάρια.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου